Editie Speciala: „Salveaza-i viata!” la malul marii

Adaugat la data iulie 06, 2012 cu niciun comentariu

Duminica, 8 iulie, de la ora 20.00, Speranta TV va prezinta o editie speciala a emisiunii „Salveaza-i viata!”, realizata in colaborare cu Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romania.

Pregatiti-va de o vacanta relaxanta, in care sa va bucurati de nisipul auriu, la apa calda si la briza racoroasa a serilor pe litoral! Pentru a fi, insa, in siguranta, trebuie sa cunoasteti si sa respectati cateva reguli simple, altfel vacanta la mare poate aduce mai multa suferinta decat relaxare si, uneori, se poate transforma chiar intr-o tragedie.

In cele 30 de minute ale emisiunii „Salveaza-i viata!”, echipa Asociatiei Nationale a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor ne avertizeaza cu privire la pericolele de pe plaja si din apa.Salvamarii si asistentii medicali demonstreaza, prin cateva exercitii de acordare a primului ajutor in caz de inec sau accidentare, ca sunt pregatiti, la datorie, pentru a preveni problemele care ar putea sa umbreasca zilele petrecute pe litoralul Marii Negre. Veti afla cum este organizat Serviciul Salvamar pe litoralul Marii Negre, cum se desfasoara activitatea preventiva pe plaja si semnificatia culorilor steagurilor arborate la refugiile Salvamar. Veti primi sfaturi pentru un concediu fara incidente la mare.

IMPORTANT!

In timpul vacantei la mare, trebuie sa respectati sfaturile medicilor si ale salvamarilor pentru siguranta dvs. pe plaja: retrageti-va la umbra intre orele 11 si 16, consumati doi-trei litri de apa pe zi, mancati inainte sa mergeti la plaja. Daca suferiti de boli cronice, consultati medicul curant cu privire la expunerea la soare. Cand intrati in apa, nu depasiti linia geamandurii, pentru a nu fi luati de curent sau accidentati de ambarcatiunile cu motor. Alegeti o plaja supravegheata de salvamari si respectati indicatiile acestora. Daca la refugiul Salvamar este arborat steagul rosu, scaldatul in mare este interzis.

In situatii limita intelegem cel mai bine cat de importanta si valoroasa este viata. Pentru a preveni accidentele si a-i salva pe cei aflati in pericol, este nevoie de personal calificat prezent pe malul marii, in parcurile acvatice, stranduri si piscine, lacuri de agrement, porturi si in Delta Dunarii. Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romania, o asociatie neguvernamentala si nonprofit, membra a Federatiei Mondiale de Salvare, pregateste tineri pentru aceasta nobila misiune: prevenirea accidentelor si salvarea de la inec. Pentru mai multe detalii despre proiectul „Salvamari şi Scafandri pentru Economia Romaneasca”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, accesati site-ul scoaladesalvamari.ro.

Echipa emisiunii Salveaza-i viata a fost formata din: Marian Merintoni si Bogdan Angheluta (operatori imagine), Bianca Timsa Stoicescu  (voce), Ovidiu Codreanu (editor imagine) si Loredana Dumitrascu (redactor). Puteti vedea cateva imagini din culisele emisiunii „Salveaza-i viata!” realizata la malul marii pe pagina oficiala de Facebook Speranta TV: apasati aici.

Loredana Dumitrascu, Speranta TV

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu