Echipa emisiunii Salveaza-i viata! urca pe munte

Adaugat la data februarie 09, 2012 cu 2 comentarii

Unii oameni prefera sa isi petretreaca zilele de iarna in casa, la gura sobei. Multi, insa, vor sa se bucure de zapada pufoasa si de aerul rece, intepator. Pasionatii sporturilor de iarna si ai drumetiilor pornesc in fiecare saptamana pe drumuri de munte, iar frigul, vantul si ninsoarea par a nu-i speria deloc.

In emisiunea  „Salveaza-i viata” de azi, de la ora 19.00, vom afla cum trebuie sa se pregateasca un turist inainte de a urca pe munte in timpul iernii si ce masuri de protectie trebuie sa isi ia pentru a nu suferi accidente. Centrul de informare turistica din Sinaia, dar si echipele de salvatori montani din muntii Bucegi, pot oferi turistilor veniti la schi informatii despre stare vremii si a partiilor, astfel incat ziua de vacanta sa nu aiba incidente neplacute sau, mai grav, accidente. De asemenea, este bine ca, in drumetii, sa mearga in grup, pentru a se putea ajuta unul pe celalalt in caz de urgenta.

Daca, in ciuda tuturor masurilor de prevedere, accidentele totusi apar, trebuie declansat sistemul de urgenta printr-un apel la numarul 112 sau la numarul 0SALVAMONT.

Dupa ce au primit apelul de urgenta, membrii echipei de salvatori montani pornesc spre locul accidentului. Acolo acorda primul ajutor de baza, dupa care transporta victima in sigurnata pana la locul de intalnire cu ambulanta.

Turistii care pornesc intr-o drumetie pe munte, vara sau iarna, trebuie sa aiba la ei telefoane mobile incarcate. In plus, este bine sa comunice traseul pe care vor merge fie la Centrul de informare turistica, fie echipajelor de salvatori montani, fie in registrele aflate la fiecare cabana din munti. De asemenea, este bine sa nu se abata de la acest traseu, pentru propria lor siguranta.

Urmariti emisiunea „Salveaza-i viata” in fiecare joi de la ora 19.00, in reluare duminica, de la ora 09.00.

Echipa Speranta TV care a participat la realizarea acestei emisiuni a fost formata din Bogdan Angheluta si Ciprian Pop (operatori imagine) si Loredana Dumitrascu (realizator). Emisiunea contine imagini din arhiva personala a domnului Daniel Nitoi, salvator montan. Mulțumiri Echipei Salvamont Sinaia.

Puteti vedea cateva fotografii din timpul filmarilor pentru emisiunea Salveaza-i viata realizata  in colaborare cu Serviciul Salvamont Sinaia pe pagina oficiala de Facebook a postului Speranta TV: click aici.

Loredana Dumitrascu, Speranta TV

5.463 Comentarii

  1. Multumim! In emisiunea viitoare avem si doua demonstratii, una despre cautarea in avalansa si alta despre acordarea primului ajutor in caz de fracturi si luxatii.

  2. O emisiune foarte bine realizată și practică. Abia aștept următoarele episoade. Spor la treabă…

Lasa un comentariu