E prima dată în ultimii 18 ani când în majoritatea şcolilor nu s-a auzit nici musca. De la Timişoara la Bucureşti şi de la Iaşi la Constanţa, în instituţiile de învăţământ s-a lăsat liniştea

Adaugat la data mai 23, 2023 cu niciun comentariu

Datele făcute publice de angajații din învățământ arată că un profesor debutant câștigă acum sub 2.800 de lei net, față de 4.000 de lei cât cer sindicaliștii. În timp ce un profesor aflat la final de carieră obține maximum 4.500 de lei, sindicatele solicită 7.000 de lei net.

Au fost şi situaţii în care şcolile au funcţionat la 100% din capacitate.

Toţi cei 75 de profesori de la Şcoala Pia Brătianu din Capitală au spus nu mişcării de protest, pentru că pe durata grevei contractul lor de muncă este suspendat. Aşa că au venit la şcoală şi şi-au ţinut orele conform orarului. Cei 1.450 de elevi nu au fost liberi, ci au fost în bănci, li s-a predat, au fost evaluaţi şi ascultaţi.

Acolo unde elevii au venit la şcoală, deşi profesorii erau în grevă, copiii au fost supravegheaţi.

La Iaşi profesorii anunţă un miting de amploare la jumătatea acestei săptămâni.

La Sibiu, Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, nu este membră de sindicat, dar susţine greva colegilor. Va preda online în toată această perioadă. Nici Ministerul Educației, nici Guvernul nu înaintează în acest moment o dată concretă pentru noi negocieri.

În intervalul 11.00 – 13.00 şi angajaţii din mai multe universităţi din întreaga ţară au fost în grevă de avertisment. Şi ei sunt decişi să declanșeze grevă generală în următoarea perioadă.

sursa: TVR Info

23.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu