Doua ore de vacanta de vara: Festivalul Marii la Speranta TV

Adaugat la data decembrie 06, 2011 cu 3 comentarii

La inceput de iarna, Speranta TV va ofera o mini-vacanta de vara! Amintiti-va de zilele insorite petrecute pe malul marii, urmarind emisiunea „Biserica in actiune” miercuri, 7 decembrie, de la ora 19.00 si vineri, 9 decembrie, de la ora 20.00.

Festivalului Marii, eveniment organizat de cele trei Biserici Adventiste de Ziua a Saptea din Constanta, a reamintit participantilor ca suntem, pe zi ce trece, din ce in ce „mai aproape de tarm”. Vineri seara, in cele trei biserici constantene au avut loc seminarii de instruire, sustinute de pastorii Ciprian Iorgulescu, Liviu Dumitrascu si Marius Munteanu. Au fost discutate aspectele practice ale vietii de crestin in secolul al XXI-lea, vazuta ca o calatorie pe mare, cu zile insorite dar si cu incercari si momente de criza.

Programul Festivalului Marii a continuat sambata dimineata la Casa de Cultura din centrul orasului Constanta. Participantii – vizitatori din tarasi strainatate, dar si membrii ai bisericilor adventiste constantene – s-au bucurat de momente de inchinare, studiu si rugaciune, de muzica de calitate. Veti putea urmari un fragment din predica pastorului Georgel Parlitu, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din regiunea Muntenia.

Sambata dupa amiaza, tot la Casa de Cultura, a avut loc concertul sustinut de Corul Barbatesc Adventist din Romania, dirijat de pastorul Alin Apostol, la care au participat si micii, dar talentatii solisti Aldana Cazacu, Ingrid Iorgulescu si Roger Isaila. Seara, participantii la festival au avut ocazia sa asculte muzica crestina interpretata de fanfara din Topraisar pe faleza din Constanta.

Pentru ca tema festivalului marii a fost „Mai aproape de tarm”, organizatorii i-au invitat pe participanti sa experimenteze, duminica dimineata, o calatorie pe apa. Veti putea urmari o croaziera pe insula legendara unde poetul Ovidius a fost exilat de imparatul Augustus in anul 8 dupa Hristos. Pe aceasta insula, poetul a scris Ponticele si Tristele, inspirate de atmosfera mohorata a marii in timpul iernii.

Evenimentul de la malul marii a adunat oameni din intreaga tara si musafiri din strainatate, intr-o atmosfera inedita, de sarbatoare. Va invitam sa fiti alaturi de Speranta TV si de emisiunea „Biserica in actiune” miercuri, 7 decembrie, de la ora 19.00 si vineri, 9 decembrie, de la ora 20.00. In prag de iarna, veti arunca o ultima privire asupra zilelor calduroase ale verii, dar veti ramane, in acelasi timp, imbogatiti spiritual si cu certitudinea ca „tarmul” vesniciei este foarte aproape.

Echipa Speranta TV care participat la Festivalul Marii a fost formata din Luminita Ignat si Marian Merintoni (operatori imagine), Daniel Petcariu (inginer sunet), Marius Mihai (montaj), Bianca Mocanu (reporter) si Loredana Dumitrascu (redactor). Puteti vedea mai multe imagini din culisele festivalului pe pagina noastra de Facebook.

Loredana Dumitrascu, Speranta TV

5.472 Comentarii

  1. Emisiunile despre Festivalul Marii sunt arhivate, public aici linkurile:

    Episodul 1: http://www.sperantatv.ro/web/festivalul-marii-i-7-12-2011/
    Episodul 2: http://www.sperantatv.ro/web/festivalul-marii-ii-9-12-2011/

  2. da este arhivata la biserica in actiune

  3. Va exista si o arhivare a emisiunii dupa difuzare?

Lasa un comentariu