Dosarul drogurilor în licee: Presupușii dealeri pentru elevi sunt foarte tineri și provin din familii cu statut social

Adaugat la data martie 23, 2023 cu niciun comentariu

Procurorii arată că presupușii dealeri de droguri pentru elevi sunt foarte tineri, cei mai mulți născuţi după 2000 și provin din familii cu un statut social. Unul este fiul unui secretar de stat din ministerul de Externe, altul – al unui expert de la DNA. Unul dintre cei arestați e elev la liceul bulgar. Potrivit referatului DIICOT, tinerii traficanţi erau atenţi la filajele poliţiei şi mergeau după bani cu trotineta. Poliţia a infiltrat în rețeaua lor investigatori sub acoperire, care i-au filmat cu camera ascunsă.

Puțini elevi acceptă să vorbească despre consumul de droguri. Unii spun că nu au auzit despre traficanți și consumatori. Alții recunosc însă că nu e un fenomen nou.

Până în acest moment, în dosarul care vizează caracatiţa drogurilor din licee apar instituţii de învăţământ precum Ion Luca Caragiale, Colegiul Goethe, Liceul Jean Monnet, acestea trei fiind licee bine cotate din Capitală, dar apar şi liceele Traian şi Hristo Botev. Niciunul dintre directorii acestor instituţii de învăţământ nu a dorit să comenteze subiectul cu excepţia directoarei de la Colegiul Naţional I. L. Caragiale.

Datele Agenției Naționale Antidrog arata că vârsta consumatorilor de stupefiante a scăzut până la 10 ani.

23.03.2023

 

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu