Donald Trump denunţă inculparea sa penală şi îşi proclamă nevinovăţia

Adaugat la data aprilie 01, 2023 cu niciun comentariu

“L-am contactat pe avocatul domnului Trump în această seară pentru a organiza predarea acestuia către procurorul districtual din Manhattan (Alvin Bragg) pentru o audiere de inculpare în faţa unei curţi supreme” din New York, a indicat, într-un comunicat scurt, un purtător de cuvânt al parchetului din Manhattan, după ce juriul a votat pentru acuzarea fostului preşedinte al Statelor Unite.

Trump este primul fost președinte american vizat de acuzații penale, care, deocamdată însă, nu au fost făcute publice.

Potrivit unor surse citate de presa americană, pe numele lui Trump ar fi până la 30 de capete de acuzare care au legătură cu frauda, existând suspiciuni că a plătit o actrița din filmele pentru adulți cu bani din campania electorală pentru ca aceasta să nu dezvăluie aventura avută cu Trump.

Biroul Procurorul districtului Manhattan a anunţat joi seară că l-a contactat pe un avocat al lui Donald Trump pentru a organiza prezenţa sa în faţa instanţei din New York şi, astfel, pentru a-l notifica oficial pe fostul preşedinte al SUA cu privire la inculparea sa penală.

Donald Trump urmează să fie audiat în fața instanței, săptămâna viitoare, și să se prezinte la poliție pentru procedura de arest când va fi fotografiat și i se vor lua amprentele.

Neama Rahmani, fost procuror federal: Trump va avea ocazia să apară la tribunal. Dar nu o să fie arestat. Va fi înregistrat ceea ce înseamnă că i se vor lua amprentele şi va fi fotografiat. Dar cu siguranţă nu va fi încătuşat şi nu va fi plasat într-o celulă cu alţi infractori de rând.

Juriul unui tribunal din New York l-a inculpat penal pe Donald Trump într-un caz de cumpărare a tăcerii unei actriţe din filmele pentru adulți în 2016. Fostul chiriaş al Casei Albe, unde visează să revină după câştigarea alegerilor prezidenţiale în 2024, ar urma să fie acuzat oficial de către procurorul districtual din Manhattan Alvin Bragg pentru plata a 130.000 de dolari lui Stormy Daniels.

De ani de zile, justiţia din New York a căutat să stabilească dacă fostul preşedinte republican în vârstă de 76 de ani s-a făcut vinovat de declaraţii false, o infracţiune minoră, sau de încălcarea legilor privind finanţarea campaniei, o infracţiune penală, pentru că a plătit-o pe Stormy Daniels chiar înaintea victoriei sale la scrutinul prezidenţial din noiembrie 2016, cu scopul de a-i cumpăra tăcerea în legătură cu o presupusă aventură extraconjugală petrecută cu zece înainte, în 2006.

Donald Trump i-a acuzat pe democraţi că sunt responsabili pentru această inculpare, o premieră pentru un preşedinte al Statelor Unite, acuzându-i că sunt “obsedaţi” de ideea “de a-şi bate joc de Trump“.“Au făcut ce era de neconceput, au acuzat o persoană complet nevinovată, într-un act flagrant de ingerinţă electorală“, a susţinut fostul preşedinte Trump într-un comunicat de presă foarte lung. Extrem de combativ, miliardarul din New York a dat asigurări că această “vânătoare de vrăjitoare” se va întoarce “violent” împotriva preşedintelui democrat Joe Biden.

“Este o persecuţie politică şi un amestec într-o alegere cum nu s-a mai văzut în istorie”, a asigurat fostul lider de la Casa Albă.

Fostul preşedinte i-a acuzat pe democraţii “stângii radicale” că sunt “duşmanii bărbaţilor şi femeilor care trudesc din greu în această ţară”.”Mişcarea noastră şi partidul nostru – unite şi puternice – îl vor învinge mai întâi pe Alvin Bragg, apoi pe Joe Biden şi îi vom alunga de la putere pe toţi aceşti democraţi corupţi ai puterii“, a promis el.

În apărarea lui Trump au sărit și liderii republicani care acuză ingerințe în campania prezidențială de anul viitor.

Decizia de a-l acuza pe Trump “a afectat iremediabil ţara noastră”, a declarat joi preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.”Poporul american nu va tolera această nedreptate“, a asigurat el pe Twitter, criticând un “abuz de putere fără precedent” al procurorului din Manhattan, Alvin Bragg.

sursa: TVR Info

01.04.2023

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu