Dincolo de cuvinte: care este originea vietii?

Adaugat la data ianuarie 24, 2014 cu niciun comentariu

Sunt, oare, ireconciliabile lumea ştiinţei şi cea a religiei? A reuşit ştiinţa modernă, cu ajutorul teoriei evoluţioniste, să combată relatarea biblică referitoare la originea vieţii? Dacă alegem să acceptăm relatarea biblică a originilor, vom fi oare nevoiţi să respingem ştiinţa? La aceste intrebari incearca sa gaseasca un raspuns cartea ORIGINI a scriitorului Ariel Roth.

Afla mai multe despre aceasta carte din editia de duminica, 25 ianaurie, ora 11:30 a emisiunii Dincolo de cuvinte. Invitatul Cristinei Isvan este Norel Iacob, redactor sef al revistei Semnele Timpului. Intra apoi pe site-ul Editurii Viata si Sanatate si comanda aceasta carte aici.

originiDupa ce o vei citi vei afla ca Biblia si siinta nu numai ca nu sunt ireconciliabile, dar impreuna ofera o intelegere mai buna si mai sensibila a lumii care ne inconjoara, a locului pe care il ocupam in ea si a sensului si destinului nostru final. Roth examinează subiecte precum dovezile evoluţiei şi ale creaţiei, potopul, punctele forte şi verigile slabe ale metodelor ştiinţifice, precum şi măsura în care Biblia poate fi considerată un document demn de încredere.

Concluziile sale ne arată că modelul biblic al unei creaţii recente lasă mult mai puţine întrebări fără răspuns decât oricare alt model ştiinţific evoluţionist sau decât oricare altă perspectivă aflată undeva între cei doi poli, cum ar fi creaţia progresivă sau evoluţia teistă.

Cristina Isvan

5.491 Comentarii

Lasa un comentariu