Credinta vs Rațiune

Adaugat la data mai 21, 2012 cu 1 comentariu

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/dileme3/Cre_vs_ratiune.flv[/FMP]

5.463 Comentarii

 1. Credinta este mijlocul de transfer al puterii divine in viata cotidiana individuala in momentele in care nu ai lumina cunoasterii Vietii si esti in intunericul nestiintei si al neputintei sclaviei mortii – asa cum se spune in Scripturi: Isaia 50: 7 -10.. “CINE umblă in intuneric si N-ARE LUMINĂ SĂ SE INCREADĂ in Numele Domnului si sa se bizuie pe Dumnezeul lui! “.
  Credinta informată este o credintă activă, faptică si este urmată de cunoasterea rationala, autentica, cea care te determina sa inveti, sa te dezvolti intelectual-spiritual continuind cu formarea unor obiceiuri de ex.: autocontrolul, rabdarea, relatii inter-umane pacifiste, dezvoltarea capacitatii de a efectua binele – asa cum se precizeaza in Scripturi :2Petru 1: 5-8 … “… sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta; cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni. ” Deci conform Romani 8: 28 … “stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu … ”
  Fie credinta, fie ratiunea, fie talentele sau capacitatile native sau cultivate ale unui individ – toate acestea sunt doar instrumente de care OMUL se poate folosi pentru un SCOP : de ex.: – formarea unui caracter divin ;
  – cautarea prezentei divine pentru a-L vedea personal pe Dumnezeu;
  – identificarea cu o cauza dreapta;
  -identificarea cu oamenii aflati in nevoie si sprijinirea lor .

  Sa reusim sa folosim increderea rationala in tot ce facem bine!

Lasa un comentariu