DEVOȚIONAL: CA UN COPIL

Adaugat la data mai 03, 2023 cu niciun comentariu

APOI, S-A COBORÂT ÎMPREUNĂ CU EI, A VENIT LA NAZARET ȘI LE ERA SUPUS. MAMĂ-SA PĂSTRA TOATE CUVINTELE ACESTEA ÎN INIMA EI. ȘI ISUS CREȘTEA ÎN ÎNȚELEPCIUNE, ÎN STATURĂ ȘI ERA TOT MAI PLĂCUT ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU ȘI ÎNAINTEA OAMENILOR.
LUCA 2:51,52

Isus nu a crescut într-o familie înstărită și nici nu a frecventat vreo școală de elită. El Și-a petrecut copilăria într-un cătun de munte, numit Nazaret. În lumina zâmbetului Tatălui Său ceresc, Isus a crescut în înălțime, în putere și în înțelepciune. El era un copil plăcut de oameni, iar atitudinea și faptele Lui Îl onorau pe Dumnezeu. Ca la orice alt copil, mintea și corpul Lui s-au dezvoltat treptat de-a lungul anilor.

Maria Îi urmărea cu atenție creșterea și dezvoltarea. Ea observa perfecțiunea din caracterul, atitudinea și comportamentul Lui. Era o bucurie să Îi încurajeze gândirea și procesul de învățare. Prin Duhul Sfânt, ea primea înțelepciune pentru a coopera cu cerul în dezvoltarea băiatului ei, acel băiat care pretindea că doar Dumnezeu este Tatăl Său.

Copil fiind, Isus nu a frecventat școlile din sinagogi. Mama I-a fost primul profesor. El a învățat despre Dumnezeu și despre cer din cuvintele ei și din cuvintele Scripturii, inclusiv acele cuvinte pe care Dumnezeu i le spusese lui Moise pentru Israel. Chiar și când a devenit adolescent, Isus nu S-a îndreptat către rabini pentru a fi instruit. El nu avea nevoie de instruirea lor, deoarece Dumnezeu era profesorul Său.

Începând chiar din anii timpurii, Isus a avut un scop: trăia pentru a fi o binecuvântare pentru ceilalți. Cunoștințele Lui din natură L-au ajutat în această direcție. Noi idei Îi treceau prin minte în timp ce studia plantele și animalele. În desfășurarea vieții din jurul Său, El era în mod constant în căutarea unor pilde sau ilustrații care să facă mai ușoară împărtășirea adevărului despre Dumnezeu. Parabolele folosite mai târziu în lucrarea Sa demonstrează cât de apropiat era de natură și cum studierea ei poate deschide mintea unei persoane către adevărurile spirituale.

Tată din ceruri, ajută-ne să învățăm, din exemplul lăsat de Isus, să căutăm să Îți cunoaștem inima plină de dragoste și să le împărtășim altora cunoștințele noastre! Ajută-ne să nu fim prea ocupați și să venim să ne întâlnim cu Tine în frumusețea naturii Cuvântului Tău!

autor: Jerry D. Thomas

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu