Despre Satul Biblic la emisiunea Exploratorii

Adaugat la data mai 03, 2014 cu niciun comentariu

Va este dor de mirosul de la brutarie sau de sunetul ciocanului care bate fierul pe nicovala? V-ati dori sa atingeti lutul de pe roata olarului sau blana moale a mielutilor? Cei care au vizitat Satul Biblic probabil ca inca au aceste amintiri vii in memoria lor. Pentru cei care isi doresc sa revada imagini din Sat si pentru cei care nu au avut posibilitatea sa-l viziteze, am pregatit patru editii despre Satul Biblic, care vor fi difuzate in luna mai, in cadrul emisiunii Exploratorii.

10264198_596585730433320_7762890244491954882_oProiectul desfasurat in perioada 7-17 aprilie, in parcul Titan din Bucuresti, ne-a oferit ocazia sa invatam multe lucruri pe intelesul copiilor, din diferite domenii. In primul episod vom incepe cu un joc, asa cum ne place noua, celor mai mici: un rebus cu mai multe cuvinte – cheie ale acestei editii. Vom continua cu o vizita la “Tir cu arcul”, de unde vom putea afla care sunt calitatile unui bun arcas si cum trebuie sa tii arcul si sagetile astfel incat sa ajunga la tinta sageata ta. Tot legat de tinta, avem o provocare pentru copii: gaseste cat mai multe tinte pe care si le-ar putea pune oamenii de-a lungul vietii. De data aceasta, tinte legate de cariera, bani, pasiuni, familie si caracter.

1980090_597070893718137_1490087856473070988_oA doua parte a acestei editii cuprinde o vizita la atelierul de fierarie – atelier la care aflam cum se prelucreaza metalul pentru a obtine unelte sau obiecte folositoare in casa si gosopdarie, dar si cum se realizeaza o moneda prin doua metode. In plus, povestea banului care se bate in cadrul atelierului va completa informatiile primite pana acum. De la atelierul de fierarie ne intoarcem pentru o activitate provocatoare: gaseste cat mai rapid monedele evreiesti din cufarul cu monede vechi. Apoi analizam simbolurile de pe fiecare moneda gasita de copiii participanti.

Mergem mai departe, la judecatorie. Daca va plac scenetele, veti vedea care este verdictul judecatorului, dupa ce aude acuzatia si marturiiile celor care au observat actiunea.

Un alt moment in cadrul acestei editii va aduce informatii din culisele organizarii acestui proiect, printr-un interviu acordat de catre Mihai Brasov.

La final, lectii importante si indicii pentru a descoperi obiectele din Cutia curiosilor. Sunteti si voi curiosi sa descoperiti mai mult decat ceea ce ati citit aici? Atunci va invitam sa vizionati emisiunea Exploratorii duminica, 4 mai, de la ora 10:00. Vizionare placuta!

Mioara Mihai

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu