Despre Kinetoterapie la emisiunea Exploratorii

Adaugat la data noiembrie 17, 2013 cu niciun comentariu

Te-a durut vreodata spatele? Sau ti-a atras cineva atentia ca ar trebui sa stai mai drept?

Desi pare un detaliu lipsit de importanta, postura pe care o adoptam in activitatile noastre zilnice ne poate fi de ajutor in evitarea afectiunilor lombare. Copiii au invatat duminica trecuta despre cifoza, lordoza sau scolioza de la Consuela Balasa, invitata editiei difuzata pe 10 noiembrie.

Pe langa sfaturile cu privire la preventie, copiilor le-au fost aratate si demonstrate mai multe tipuri de exercitii fizice care se aplica in kinetoterapie pentru a corecta diferite afectiuni. Am invatat despre importanta exercitiului fizic pentru sanatatea noastra, despre ce inseamna sa fii kinetoterapeut si care sunt calitatile necesare pe care trebuie sa le aiba un copil care isi doreste sa urmeze aceasta profesie.

Jocurile isi au farmecul lor, asa ca ne-am pus in pielea unui sarpe care trebuie sa-si apere coloana – in jocul “vanatoarea sarpelui”; la al doilea joc am realizat o retea de sfori pentru a transporta un balon, iar la ultimul joc, provocarea a fost legata de o sfoara cu noduri. Toate jocurile au avut aceeasi lectie: asa cum toate elementele din corpul uman lucreaza impreuna, tot in echipa trebuie sa lucram si noi, indiferent daca echipa este formata la scoala, in familie, sau in grupul de prieteni.

Pentru a descoperi profesia prezentata in editia de azi, de la ora 10:00, copiii au urmatoarele indicii: radar, nori, higrometru, ciclon si satelit. V-ati prins?

5.395 Comentarii

Lasa un comentariu