Despre harnicie si lene la emisiunea Exploratorii

Adaugat la data septembrie 27, 2014 cu niciun comentariu

Hai sa facem un sondaj: ce ai prefera sa faci in acest moment? Sa faci curat in toata casa sau sa stai intr-un hamac? Sa rezolvi un exercitiu complicat sau sa iei o pauza?

La emisiunea Exploratorii va fi difuzata o noua editie din seria “Asa da, asa nu”, iar jocurile, activitatile si discutiile vor fi centrate in jurul antonimelor “harnicie” si “lene”.

???????????????????????????????Pe langa sondaj, vom discuta despre ce inseamna a fi lenes, a avea nevoie de o pauza sau de relaxare dupa orele de lucru sau de invatat, despre momente din viata cand am avut de ales intre a fi harnic sau a fi lenes. Vom cauta idei despre cum ne-am putea organiza treburile astfel incat sa putem fi mai harnici si eficienti si despre alte aspecte practice.

Ne vom juca “Fotbal cu parasuta”, avand mingea harnica intr-o echipa si mingea lenesa in cealalta echipa; ne vom pune in pielea unui castor – ascutind creioane si in pielea unei furnici, transportand diverse seminte. Exemplele din natura sunt o sursa foarte buna de lectii pentru noi. Vom avea un joc cu proverbe despre cele doua antonime (harnicie si lene) si alte activitati interesante.

Pentru activitatea practica vom folosi bucatele de material textil, cartoane, foarfece, pensule si lipici sau aracet. Despre ce activitate practica este vorba? Veti afla in editia “Harnicie si lene” care va fi difuzata duminica, 28 septembrie, de la ora 10:00.

Va dorim vizionare placuta!

Mioara Mihai

Foto: freeimages.com

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu