De la robele tradiţionale la pălăriile statement, membrii casei regale şi oaspeţii au purtat o gamă largă de ţinute colorate pentru ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

Adaugat la data mai 07, 2023 cu niciun comentariu

Regele Charles a ajuns la Westminster Abbey purtând Roba de Stat (Robe of State) de catifea purpurie, purtată de bunicul său, regele George al VI-lea, la ceremonia de încoronare din 1937, o cămaşă de mătase crem şi pantaloni ai uniformei Marinei Regale.

Regina consoartă Camilla a purtat Roba de Stat de catifea purpurie, concepută în 1953 pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a, peste o rochie de culoarea fildeşului, împodobită cu o broderie florală argintie şi aurie, realizată de creatorul de modă britanic Bruce Oldfield.

Ambii urmează să îşi schimbe robele când vor pleca de la Westminster Abbey.

Prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Catherine, au purtat robe oficiale şi mantii peste ţinutele lor, moştenitorul tronului Marii Britanii purtând uniforma de ceremonie a Gărzilor Galeze, în timp ce soţia sa Kate a purtat o coroniţă de argint cu cristale în locul unei diademe.

Atât Kate, cât şi fiica ei Charlotte, au purtat rochii de mătase de culoarea fildeşului împodobite cu motive brodate reprezentând trandafiri, ciulini, narcise şi trifoi – simboluri ale celor patru naţiuni care alcătuiesc Regatul Unit, realizate de designerul Alexander McQueen, aceeaşi marcă pe care Kate a ales-o pentru rochia ei de mireasă, în 2011.

Fraţii lui Charles au purtat şi ei robe tradiţionale, în timp ce nepoatele sale – prinţesele Beatrice, Eugenie, Zara şi Lady Louise au purtat rochii sau paltoane în culorile fucsia şi albastru şi imprimeuri florale.

07.05.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu