De ce zboara avioanele? Afla raspunsul la emisiunea Exploratorii

Adaugat la data octombrie 05, 2013 cu niciun comentariu

Daca ar fi sa alegi dintre o stea, un cub sau o lacrima, care forma crezi ca se incadreaza la categoria formelor aerodinamice? Ce poti face cu un cerc de material textil, 8 fire si o greutate? Si ce legatura sa fie intre patru lumanari, un creion, o elice decupata din folie de aluminiu, o margea si un ac?

1117053_40468234Toate raspunsurile le vei afla la emisiunea Exploratorii, in prima duminica a lunii octombrie. Incepem o serie despre transporturi, iar prima editie poarta titlul “Transportul aerian”.

Vom povesti despre pionierii aviatiei romanesti, despre avioane si alte mijloace de transport aerian. Ne intereseaza, de asemenea, sa aflam partile componente ale unui avion si, ca sa intelegem mai bine cum functioneaza, vom face experimente in care vom testa elice, turbine, parasute, forme de design aerodinamice. Am pregatit si jocuri: “aeronave de atac”, “curse cu baloane” si “fulgul”. La rubrica activitati practice invatam sa confectionam un balon din hartie.

La final vom avea ocazia sa aflam si lectiile pe care le-au invatat copiii si pe care le putem aplica in viata noastra. Toate acestea in editia de maine, 6 octombrie, de la ora 10:00, la Speranta TV.

Mioara Mihai

Foto: sxc.hu

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu