“Fructele de avocado aduc un aport nutritiv majoritar de glucide, vitamine şi minerale. Avocado are un conţinut ridicat de grăsimi şi calorii (150-160 kcal/ 100 g de fruct, fără coajă sau sâmbure), dar gustul subtil şi untos face din acesta unul dintre cele mai populare alimente uleioase, după nuci şi seminţe”, spune medicul specialist în diabet şi nutriţie Luminiţa Florea pentru Gândul.
1. Avocado este bogat în grăsimi mono-nesaturate: acizii graşi oleici, Omega-6, acizi graşi linoleici – cu efecte demonstrate cardio-protectoare şi metabolice, de scădere a colesterolului rău LDL- colesterol.
2. 100 gr de avocado oferă 6,7 g de fibre, adică 18% din DZR de fibre (efect de protecţie a tubului digestiv, efect anti-constipaţie şi de scădere a absorbţiei grăsimilor animale).
3. Fructele de avocado sunt bogate în minerale esenţiale: fier, cupru, magneziu şi mangan. Magneziul întăreşte oasele, ba mai mult, poate fi considerat un adevărat scut cardiac. Fierul şi cuprul sunt necesare în producţia de celule roşii din sânge. Sunt şi o sursă de potasiu, 100 g de fructe oferind 485 mg sau aproximativ 10% din necesarul zilnic de potasiu.
sursa: www.gandul.info
5.419 Comentarii