Cutremur cu magnitudinea 5,2 în estul Turciei. O persoană a murit iar alte zeci sunt rănite. Mai multe clădiri s-au prăbuşit

Adaugat la data februarie 27, 2023 cu niciun comentariu

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni în estul Turciei, în provincia Malatya, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Cel puțin o persoană a murit și alte 69 au fost rănite în urma cutremurului din Malatya, a anunțat șeful agenției turce pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), Yunus Sezer. Acesta a adăugat că mai multe echipe de salvare au fost trimise către cinci clădiri care s-au prăbușit.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 5 km, potrivit EMSC care a anunţat iniţial o adâncime de 10 km. EMSC a revizuit în scădere magnitudinea cutremului, de la 5,5 grade. Cel puțin o persoană a murit și alte 69 au fost rănite au anunțat autoritățile turce. Mai multe clădiri care ar fi fost afectate de seismele anterioare s-ar fi prăbușit, informează CNN Turk, care îl citează pe primarul din Yeşilyurt, Mehmet Çınar. „Am primit informații despre 5 clădiri, evaluăm și sesizările primite de call center-ul nostru. Am primit informații că mai multe clădiri s-au prăbușit în regiunea Battalgazi”, a spus acesta.

27.02.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu