Cum va arăta noua bancnotă de 50 de euro

Adaugat la data iulie 10, 2016 cu niciun comentariu

Banca Centrală Europeană a dezvăluit marţi publicului noua bancnotă de 50 de euro din seria „Europa”, care va fi introdusă în circulaţie în data de 4 aprilie 2017, informează un comunicat de presă al BCE.

Această va fi cea de-a patra bancnotă din seria „Europa”, după cea de 5 euro care a intrat în circulaţie în luna mai 2013, urmată la sfârşitul lunii septembrie 2015 de nouă bancnotă de 10 euro, iar în luna noiembrie 2015 de noua bancnotă de 20 euro.

„Introducerea noii bancnote de 50 de euro va spori şi mai mult siguranţa monedei noastre. Elementele sale de ultima generaţie ne ajută să ne protejăm moneda. Acestea se înscriu în eforturile noastre continue de a menţine stabilitatea euro, o moneda utilizată cotidian de 338 de milioane de cetăţeni din intreagă zona euro”, a declarat Yves Mersch, membru al Comitetului executiv al BCE.

Bancnota de 50 de euro este cea mai utilizată dintre toate cupiurile euro, reprezentând 45% din totalul bancnotelor aflate în circulaţie. Volumul bancnotelor de 50 de euro în circulaţie depăşeşte volumul cumulat al bancnotelor de 5 euro, 10 euro şi 20 euro.Noua bancnotă de 50 de euro include o fereastră-portret, element de siguranţă inovator utilizat pentru prima dată în cazul bancnotei de 20 euro din seria „Europa”. Atunci când bancnotă este îndreptată spre o sursă de lumina, o fereastră transparentă din apropierea marginii superioare a hologramei redă portretul Europei, personaj din mitologia greacă, care este vizibil pe ambele fete ale bancnotei. Acelaşi portret apare şi în filigran. Aversul bancnotei include un „număr verde-smarald”, respectiv un număr strălucitor care, la înclinarea bancnotei, îşi schimbă culoarea din verde-smarald în albastru-închis şi creează un efect luminos care se deplasează în sus şi în jos, scrie bm. Aceste elemente de siguranţă facilitează verificarea autenticităţii noii bancnote de 50 de euro prin utilizarea metodei „atinge, priveşte, înclină”.

sursa: gandul.info

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu