Cum o felie de pizza poate să îți descopere existența și ce să faci după aceea

Adaugat la data iunie 26, 2014 cu 1 comentariu

Speranța TV te invită să faci cunoștință cu scriitorul american Clifford Goldstein, vizionând micro-documentarul „Bestseller”, transmis în cadrul emisiunii Perspective de joi, 3 iulie, de la ora 20.00.

„Bestseller” va fi lansat marți, 1 iulie, în Statele Unite ale Americii și este un scurt metraj care povestește cum scriitorul Clifford Goldstein a ajuns, în timp ce se afla într-o pizzerie, la o înțelegere a sensului vieții și cum a devenit acel moment un punct de cotitură în existența sa.

Filmul, care durează numai nouă minute, îl prezintă pe Clifford Goldstein în propriile lui cuvinte, povestind cum a ajuns să identifice rostul vieții. Ironia soartei a făcut ca el să primească această lecție de filosofie în timp ce se întreba cum a ajuns acea pizza pe masa lui.

Căutările lui ulterioare l-au condus către o decizie aparent irațională cu privire la lucrul care conta cel mai mult pentru el: un roman la care scria de doi ani și jumătate și pentru care călătorea prin Europa și Estul Mijlociu.

Bestseller - Clifford Goldstein 1Originar din Miami, Statele Unite ale Americii, Clifford Goldstein este autorul a 22 de cărți. El călătorește în diferite țări, susținând prelegeri de filosofie, religie și gândire umană. Printre volumele sale se numără biografia sa, „Povestea lui Clifford Goldstein” („The Clifford Goldstein Story”), cartea cu puternice accente filosofice „Rațiuni ale inimii” („God, Gödel, and Grace”) și lucrarea pentru publicul larg „Viață fără limite” („Life Without Limits”). Aceasta din urmă debutează cu prea puțin cunoscuta poveste a ceea ce s-a întâmplat cu creierul lui Albert Einstein după moartea savantului.

Scurt-metrajul „Bestseller”, o producție a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a fost scris și filmat de Brandan Roberts, un tânăr artist inspirat să realizeze acest film după ce a citit cartea biografică „Povestea lui Clifford Goldstein”. „Când i-am citit cartea, am simțit că experiența lui are ceva la care mulți oameni se vor putea raporta”, a declarat Roberts. „Este povestea unei transformări majore. El căuta ceva, așa cum facem fiecare dintre noi”.

Vă invităm așadar să fiți alături de Speranța TV și de emisiunea Perspective joi, 3 iulie, de la ora 20.00, pentru a urmări călătoria lui Clifford Goldstein în căutarea unui sens al vieții.

În această perioadă, o serie de șapte articole semnate de scriitorul și filosoful american sunt publicate săptămânal, în fiecare vineri după amiază, pe site-ul sperantatv.ro: Articole de Clifford Goldstein.  De asemenea, va invităm să urmăriți și emisiunea Cliff!, cu subtitrare în limba română, în arhiva Speranța TV.

Sursa: Ansel Oliver, Adventist News Network
Foto: Adventist News Network

5.463 Comentarii

  1. sunt incantata de emisiunea Cliff! si personal cred ca ar trebui sa i se faca mai multa publicitate in mediile academice pt ca Cliff are o forta extraordinara in logica si in abordarea filozofica cu care sunt obisnuiti cei formati in acest domeniu.
    In consecinta eficienta in atingerea scopului cu care sunt facute aceste emisiuni ar fi mult crescuta..
    Va doresc din toata inima eficienta maxima.

Lasa un comentariu