Cum influenţează bătaia comportamentul copiilor

Adaugat la data martie 09, 2017 cu niciun comentariu

Cercetătorii au folosit datele adunate în cadrul proiectului Fragile Families and Child Well-Being Study, la care au participat aproximativ 4.200 de copii născuţi în perioada 1998-2000 în 20 de orașe din SUA. Noul studiu a inclus circa 1.900 de copii. Când copii aveau trei, respectiv cinci ani, părinţii acestora au fost rugaţi să evalueze frecvenţa cu care le-au aplicat o pedeapsă corporală în ultima lună. De asemenea, mamele au fost întrebate de existenţa problemelor de comportament ale copiilor. La vârsta de cinci ani, aceștia au fost rugaţi să participe la un test de vocabular.

Aproximativ 57% dintre mame și 40% dintre taţi au mărturisit că și-au lovit copilul când acesta avea trei ani, iar 52 de procente dintre mame și 33 de procente dintre taţi au aplicat micuţilor de cinci ani pedepse corporale.

Pedepsele corporale primite de la mame au contribuit la creșterea seminificativă a comportamentului agresiv al copilului ajuns la vârsta de nouă ani, chiar și atunci când frecvenţa bătăilor primite era redusă. În ceea ce privește bătăile rare primite de copiii de trei ani de la mame, efectul negativ al acestora nu a fost observat atunci cînd micuţii au împlinit nouă ani. În plus, aplicarea frecventă a corecţiilor corporale din partea tatălui, asupra copilului de cinci ani a contribuit la obţinerea unui punctaj mai mic la testele de vocabular.

sursa: semneletimpului.ro

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu