Cum afli online la ce secție de votare ești repartizat pentru alegerile europene și referendum

Adaugat la data mai 22, 2019 cu niciun comentariu

La alegerile care vor avea loc duminică, românii pot vota, de principiu, la orice secție de votare dacă se întâmplă să nu fie în localitatea în care își au domiciliul, potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente. Dar, în cazul în care se află în localitatea de domiciliu, românii pot vota doar la secția de votare la care sunt arondați.

Cetățenii sunt distribuiți pe listele electorale permanente ale secțiilor de vot în funcție de domiciliul din actul de identitate. În cazul în care nu știi exact la ce secție de votare ești arondat, poți accesa online Registrul Electoral. Acolo trebuie introdus codul numeric personal și numele de familie, apoi portalul va afișa care este secția de votare la care trebuie să te prezinți în cazul în care te duci la vot duminica aceasta.

Fiecare cetățean este arondat unei secții de votare din raza domiciliului său și acolo trebuie să voteze dacă este acasă. Doar în cazul în care te afli în altă localitate poți vota pe listele suplimentare.

Duminică au loc alegerile pentru membrii români ai Parlamentului European, dar și un referendum național pe justiție.

22.05.2019

5.490 Comentarii

Lasa un comentariu