Criza vaccinurilor continuă

Adaugat la data aprilie 03, 2017 cu niciun comentariu

Trei seruri din schema naţională lipsesc din cabinetele medicilor de familie de mai bine de jumătate de an. Asta deşi ministrul Sănătăţii a promis, la începutul anului, că până în martie dozele vor fi disponibile.

Mii de bebeluşi sunt în aceeaşi situaţie. Serul hexavalent însă nu este singurul care lipseşte din cabinetele medicilor din România. Nici tetravalentul şi nici cel împotriva hepatitei B nu sunt de găsit de 6 luni.

Situaţia persită deşi ministrul Sănătăţii promitea că în luna martie vom avea deja cel puţin unul dintre vaccinurile care lipsesc.

Florian Bodog, ministrul Sănătății: „După cum ştiţi am avut mari probleme cu contractarea vaccinului hexavalent. În momemntul de faţă contractul este semnat. La sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie vaccinul va fi la medicii de familie.”

Acum ministrul a revenit cu un nou termen. Pe pagina sa de Facebook spune că în aprilie medicii vor primi serurile care lipsesc, mai puţin cel contra hepatitei B.

Doctorii atrag atenţia că toate aceste întârzieri pun în pericol sănătatea celor mici.

Şi vaccinul antipneumococic lipseşte. Deşi a fost inclus de ceva vreme în schema naţională, deocamdată nu a fost cumpărat de statul român.

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu