Coreea de Sud: Parlamentul vrea să schimbe modul în care se calculează vârsta cetățenilor. Procedeul, unul străvechi, îi îmbătrânește cu doi ani

Adaugat la data aprilie 13, 2019 cu niciun comentariu

Sud-coreenii vor întineri cu doi ani. Parlamentul vrea să schimbe modul în care se calculează vârsta. Potrivit unui calendar străvechi, la naştere, copiii au deja un an. Mai mult, indiferent de luna în care au venit pe lume, sud-coreenii mai împlinesc un an, pe 1 ianuarie.

Există o ciudățenie ridică probleme. Copii, care teoretic au 2 ani, dar în realitate doar câteva luni, merg la creșă, în aceeași grupă alături de cei născuți în altă perioadă a anului, un pic mai mari, deci mai dezvoltați fizic și intelectual.

În plus, cei care susțin schimbarea legii spun că e absurd ca o societate atât de dezvoltată cum e Coreea de Sud să calculeze vârsta după o metodă complicată și învechită.

Se presupune că anul în plus vine de la perioada petrecută în pântecele mamei. Nu există însă nicio explicație legată de faptul că sud coreenii își adaugă un an la vârstă fix pe 1 ianuarie, indiferent de când e ziua lor de naștere.

De exemplu, un sud coreean care împlinește 30 de ani în noiembrie – în realitate 29 – va face, imediat, în prima zi a anului, 31 de ani.

13.04.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu