Coreea de Nord a redus raţia zilnică de alimente la 300 de grame

Adaugat la data mai 04, 2019 cu niciun comentariu

300 de grame de alimente pe zi, atât este rația stabilită de guvernul comunist nord-coreean. S-a ajuns la această situație din cauza secetei prelungite care a compromis recolta de cereale și legume de anul acesta. Regimul de la Phenian dă vina pe sancțiunile impuse de Națiunile Unite din cauza cărora ajutoarele umanitare ajung foarte greu în țară.

Inundațiile și apoi seceta au compromis recoltele de cereale și cartofi, iar situația pare să fie dramatică dacă autoritățile de la Phenian, altminteri foarte stricte în privința străinilor,  au permis reprezentaților Națiunilor Unite să facă o evaluare.

Trimișii ONU au avut acces inclusiv în cooperativele agricole, creșe și centrele de distribuire a hranei.

Aproape un milion de copii și femei sunt într-o stare avansată de malnutriție și au nevoie în regim de urgență de alimente hrănitoare.

Rația ideală recomandată de cereale, porumb și cartofi este de 576 de grame de persoană pe zi.

Trimișii ONU au costatat nu numai că aceasta nu poate fi atinsă ci și că majoritatea persoanelor întâlnite consumă proteină o dată la 2-3 luni și într-o cantitate insuficientă.

Guvernul de la Phenian dă vina pe sancțiunile internașionale din cauza cărora nu au voie să importe mașini agricole, combustibili sau fertilizatori. Există însă o soluție chiar la Națiunile Unite unde Comitetul de Sancțiuni al ONU eliberează autorizații pentru situații excepționale.

04.05.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu