Copiii invata despre supravietuire la emisiunea Exploratorii

Adaugat la data februarie 01, 2014 cu niciun comentariu

Te-ai intrebat vreodata ce ai de facut in cazul in care te ratacesti pe munte sau trebuie sa ajuti pe cineva care este in pericol? Cunosti regulile necesare supravietuirii?

In luna februarie, la emisiunea Exploratorii, vom avea 4 editii din seria “Supravietuire”. In prima editie aflam notiuni introductive si reguli generale, cautam situatiile in care avem nevoie sa supravietuim si folosim aceste scenarii in jocuri sau aplicatii practice.

De exemplu, imagineaza-ti ca esti cu grupul de prieteni si ai de traversat cat mai repede un rau involburat. Din loc in loc sunt cateva “pietre” pe care poti pune doar 2 scanduri, iar intregul grup trebuie sa traverseze raul, avand in acelasi timp grija de un membru ranit, care nu mai poate vedea. Copiii prezenti in platou au gasit solutii potrivite pentru a rezolva provocarea si te invitam sa observi modul in care au procedat ei.

first aid kit redIn cadrul rubricii “activitatea practica” invatam cum se impermeabilizeaza betele de chibrit sau cum putem face ca o lumanare sa ocupe mai putin loc in trusa mica de supravietuire. Chiar asa, stii ce ar trebui sa contina o astfel de trusa? Avem pregatit un joc in urma caruia poti afla si tu raspunsul.

Pe langa jocuri si activitati practice, vom avea ocazia sa discutam despre acronimul SCOP (Stai, Cugeta, Observa, Planuieste), sa ascultam povestiri si sa gasim lectiile potrivite pentru fiecare dintre noi. Asadar, te invitam sa urmaresti prima editie din seria “Supravietuire” duminica, 2 februarie, de la ora 10:00.

Mioara Mihai

5.472 Comentarii

Lasa un comentariu