Copiii de pe glob: rosu, alb, albastru

Adaugat la data iunie 20, 2014 cu niciun comentariu

Gandeste-te putin: ce tara are steagul colorat cu rosu, alb si albastru, iar benzile steagului sunt asezate in pozitie verticala? Din ce tara vine jocul Petanque? Locuitorii carei tari prefera branzeturile si au o reteta traditionala cu branza numita Raclette?

Daca ai raspuns “Franta”, atunci raspunsul tau este corect. In plus, ai alfat si numele tarii despre care vom discuta duminica, in cadrul seriei “Copiii de pe glob”, la emisiunea Exploratorii.

???Aceasta editie a fost filmata in aer liber si am fost gazduiti de Cora Albu, realizatoarea emisiunii Exploratorii in perioada 2009 – 2011. Cora ne-a povestit despre o multime de lucruri cum ar fi coloniile franceze, perioada in care a locuit in Franta si a lucrat cu copiii de acolo, locurile frumoase care merita vizitate, dar, mai ales, ce inseamna Franta pentru ea.

Abia asteptam sa va aratam si voua cum se joaca petanque, cum poti face un concurs “plutitor” cu vecinii Frantei, folosindu-te de vase cu apa, paie si alte elemente, sau cum poti realiza un colaj cu steagul Frantei din materiale diverse, pentru rubrica “activitatea practica”.

Daca doriti sa aflati ce au descoperit copiii in Cutia curiosilor, dar si lectiile pe care fiecare le-a invatat de la copiii francezi, va invitam sa urmariti emisiunea Exploratorii duminica, 22 iunie, la ora 10:00.

Mioara Mihai
Foto: Dariusz Rompa/ freeimages.com

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu