Concertul Umanitar “Zambete pe portativ” la Speranta TV

Adaugat la data iulie 15, 2013 cu 7 comentarii

15 iunie 2013 – Cernica, in Capela Institutului Teologic Adventist. O zi care va ramane mult timp in amintirea acelora care au participat la Concertul Umanitar “Zambete pe portativ”. In aceasta zi a avut loc unul din cele mai emotionante evenimente muzicale, dar si caritabile.

Pe scena au pasit peste 160 de interpreti formati din corurile de copii reunite, Cantassimo din Bacau si Celest Harmony din Matca, sub indrumarea dirijorala a d-nei prof. Simida Gherghe, Corul de Camera The Royal Singers si Orchestra Pro Nobile – dirijor Albert Codreanu si solistii Aldana Cazacu, Anelisse Craciun si Norela Costea.

Copii si tineri, cu totii s-au pregatit mai bine de patru luni pentru a sustine un concert de calitate, dedicat unui scop nobil: daruirea unui zambet de speranta unor copii defavorizati din judetul Bacau. Prin implicarea lor, implinirea sufleteasca a fost dublata, o data prin satisfactia dobandita de muzica inchinata lui Dumnezeu, dar in mod principal, prin dragostea oferita semenilor aflati in nevoie. Trei frati, doua fetite si un baietel, cu un trecut tulburator, au fost prezenti la concert si au impresionat pana la lacrimi, povestind despre viata lor dificila si saraca. S-au strans prin donatii peste 10000 lei pentru un viitor mai bun si plin de speranta. Familia care a beneficiat de donatii a fost prezentata de ADRA Romania, unul dintre partenerii concertului.

1008256_398271230288530_1427649161_oPublicul numeros s-a putut bucura de audierea unui repertoriu atractiv, bazat pe melodii noi, caracterizate prin dinamism, expresivitate si speranta. Sala a fost neincapatoare, atmosfera devenind incarcata de un sentiment profund de inaltare spirituala. Glasurile cristaline ale copiilor s-au unit armonios cu vocile tinere ale “Cantaretilor regali” dar si cu sonoritatile bogate ale orchestrei, oferind ascultatorilor, o ocazie deosebita de relaxare sufleteasca, pace si bucurie.

Momentul culminat al concertul s-a construit la final, cand toate formatiile au interpretat impreuna mai multe piese, printre care si Corul Hallelujah din Oratoriul “Messiah”, de Georg Friedrich Handel.

Speranta Tv va invita sa urmariti acest concert, sambata 20 iulie 2013, de la ora 21:00 si in reluare, duminica 21 iulie 2013, de la ora 14:00.
Auditie placuta!

Albert Codreanu,
Redactor muzical Speranta TV

5.398 Comentarii

 1. vreau si eu link-ul cu video, va rog!

 2. Dumnezeu sa fie laudat ; sa sa dea putere si har celor care au cantat si organizat concertul.
  Foarte fericit sa ascult muzica acestui concert.
  Calitate, emotie, atmosfera cereasca!
  M-as bucura sa il am pe un cd.

 3. De ce faceti atata caz despre aceste maruntisuri? Priviti mai degraba la dezacordurile din inima intre ceea ce spunem si ceea ce facem! Domnul revine in curand! Amin!

 4. In contextul respectiv este corecta si folosirea substantivelor nearticulate, dar daca vrem sa le articulam, o facem pentru amandoua: “Copiii si tinerii…..” 🙂

 5. De fapt e scris corect,adica : copii(nearticulat) si tineri(idem) s-au pregatit…

 6. Multumesc pentru observatie, dar greseala era la cuvantul “tineri” 🙂

 7. In cel de-al treilea paragraf, primul cuvant, “copii”, se scrie “copiii”.

Lasa un comentariu