Concertul Corului Madrigal la Speranta TV

Adaugat la data septembrie 17, 2013 cu niciun comentariu

Miercuri, 18 septembrie 2013, de la ora 22:00, puteti urmari un concert sustinut de Corul National de Camera Madrigal pe scena Ateneului Roman.

Madrigal 2micSala Ateneului Roman din Bucuresti s-a dovedit neincapatoare in duminica din 16 iunie, cand a avut loc Concertul Libertatii Religioase. Evenimentul a fost oferit de Ministerul Culturii in parteneriat cu Association Internationale pour la Défense de la Liberté Religieuse si Asociatia Constiinta si Libertate.

Piesele muzicale, interpretate intr-un mod unic de Corul National de Camera “Madrigal”, sub conducerea dirijorului Voicu Popescu, au reprezentat punctul culminant al atmosferei, risipind in culoarele sufletelor noastre emotii pline de vibratie spirituala. Discursul muzical a fost presarat cu interventii de punctare a valorilor libertatii religioase, atat prin intermediul invitatilor, dar si al prezentatoarei acestui eveniment, doamna Maia Morgenstern.

Corul National de Camera “Madrigal” a implinit anul acesta 50 de ani, fiind unul dintre simbolurile artei interpretative romanesti din a doua jumatate a secolului al XX-lea.

Tipul special de interpretare, cu o sonoritate pura si inefabila, a impus Corul “Madrigal” atat in Romania, cat si in numeroasele concerte sustinute pe mari scene din strainatate, fiind inclus din 1992 in patrimoniul UNESCO

Invitatii prezenti pentru dezbateri, au adus atat viziunea internationala prin intermediul discursurilor domnilor Liviu Olteanu, reprezentant permanent la ONU in Geneva, New York si Viena, ca Secretar General al Asociatiei Internationale pentru Apararea Libertatii Religioase la nivel European, Thomas Schirrmacher, directorul Institutului International de Libertate Religioasa, si Bert B. Beach, vicepresedinte al International Religious Liberty Association. Aerul local atat de necesar a fost realizat prin intermediul domnului Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor si al domnului Nelu Burcea, presedintele Asociatiei Constiinta si Libertate din Romania si gazda evenimentului.

Speranta TV a fost prezenta la Ateneul Roman, si va invita sa urmariti mai pe larg desfasurarea evenimentului, in emisiunea Biserica in actiune de miercuri, 18 septembrie 2013, de la ora 22:00. Emisiunea se va transmite si in reluare, duminica 22 septembrie, de la ora 12:00.

Albert Codreanu,
Redactor muzical Speranta Tv

 

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu