Concerte la Speranța TV

Adaugat la data aprilie 12, 2012 cu 6 comentarii

STIRE – 6 CONCERTE PE SPERANȚA TV

La sfărșitul acestei saptămâni, Speranța Tv are bucuria sa vă apropie prin intermediul muzicii de moartea și învierea lui Isus Hristos.
Vom incepe incursiunea muzicală, vineri 13 aprilie de la ora 20:00 (reluare sâmbătă 14 aprilie ora 13:00) prin prezentarea unui concert de muzică religioasă care avut loc pe scena Palatului de Cultură din Arad. Au participat: Corul reunit al Bisericii Adventiste din zona Banat, Orchestra de Cameră formată din tineri instrumentiști și Corul de copii Akord Junior.

Următorul popas muzical îl vom face în zona de sud a țării. Ecourile pline de profunzime ale muzicii lui Bach, Vivaldi, Mozart, Gavriil Musicescu și alții, au putut fi ascultate la Alexandria, sambata 7 aprilie, pe scena Palatului de Cultură. Evenimentul i-a strâns laolaltă pe Luiza Spiridon, Alina Buică Mateciuc, Cvartetul bărbătesc Christall și corul reunit al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Alexandria și împrejurimi, dirijat de Vili Dulă. Evenimentul a fost binevenit si așteptat cu interes, ținând cont că astfel de proiecte sunt rar organizate în țară, iar in Alexandria nu a mai avut loc de mult timp un astfel de concert. Vă invităm sa urmăriți acest concert sâmbătă 14 aprilie de la ora 22:30 si în reluare duminică de la ora 13:00

Urmatoarea destinație muzicală este scena Ateneului din Bacău. Corul de tineret Tin Harmony, Corul de copii Cantassimo si Celest Harmony împreună cu formația instrumentală Pentatonica au îmbogățit atmosfera sălii de concert cu interpretarea lor plină de viață și pasiune. Aceste momente muzicale pot fi urmărite la Speranta Tv intr-o ediție specială care se va difuza duminică 15 aprilie de la ora 21:00 și luni în reluare de la ora 13:00
Tot duminica seară de la ora 23:00 și în reluare luni de la ora 15:00, Speranța Tv vă propune să ascultați un concert de muzică sacră susținut pe scena Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești. Au interpretat: Corul Soli Deo Gloria din Ploiești, Orchestra de Cameră Pro Nobile, solistele Larisa Brașov și Violeta Nae. Ansamblul vocal simfonic a fost dirijat de domnul profesor Mihai Nae. Publicul prezent, a avut posibilitatea să asculte in primă audiție, piesa Hristos a înviat – compozitor Lodrin Marin, dar și prima interpretare cu orchestră a Concertului coral a lui Gavriil Musicescu,ambele lucrări fiind orchestrare de compozitorul și profesorul Lodrin Marin.
Luni, 17 aprilie, ora 23:00 (in reluare marti, ora 13:00) Speranta Tv vă invită din nou la o audiție muzicală. Veți putea urmări un Concert special interpretat de Corul Amicus Bucuresti și Corul Bisericii Adventiste de ziua a 7-a Cluj Napoca pe scena Palatului Parlamentului din București. De asemenea, marti 18 aprilie, de la ora 23:00 (in reluare miercuri ora 13) veți putea asculta un concert de muzică sacră ce a avut loc sub bagheta dirijorului Laurentiu Ionescu în capela Institutului Teologic Adventist de la Cernica. Pe scenă au urcat peste 100 de coriști din mai multe biserici adventiste din capitală acompaniați de Orchestra de cameră Pro Musica

Vă dorim vizionare plăcută!

Albert Codreanu, redactor muzical Speranta TV

5.463 Comentarii

  1. aceste concerte se tin in paralel cu craciunul si pastele pt ca atunci sunt oamenii din lume mai deschisi sa asculte.Daca s-ar tine un concert despre nasterea Domnului vara crezi ca ar mai veni cineva sa asculte?pt sergiu…

  2. cand vor fi arhivate concertele de mai sus?

  3. Nu e nimic rau in aceste concerte ci in timpul in care au loc! De ce ele se fac numai in paralel cu sarbatorile Craciunului si Pastelui?

  4. Pacat, am ajuns si eu la o concluzie trista,ceea ce se petreca azi in adunari nu pot afirma ca totul e rau si gresit dar am avut ocazia sa particip la o nunta Adventista, am avut impresia ca este aproape ca o nunta din lume, i-mi pare tare rau, eu fiind copil altfel am crescut in biserica adventista ca acum . Nu pot sa cred ca se pot schimba in citva ani reguliile bisericii asa de repede, doar Biblia pentru mine e aceeasi de acum 50 de ani,ea va ramine in vesnicii, doar noi oamenii putem face, precum face lumea, ar fi pacat. Va multumesc.

  5. Sergiu draga, a comemora moartea lui Hristos (atentie, moartea nu ai cum sa o sarbatoresti, asa cum sustii) este un privilegiu spiritual si nu o aliniere la o sarbatoare pagana (Crestinii sunt pagani?!- Nu stiam!).
    Apoi, Invierea Domnului este adusa in discutie de oameni (de cei seriosi vorbesc) in primul rand ca un exercitiu spiritual si apoi ca o sarbatoare in sine. Ce vrei, sa refuzam acest exercitiu? Absurd. Cat despre oua si miel, nu te obliga nimeni sa le aliniezi meniului tau (probabil vegetarian). Detaseaza-te!
    Cat despre “oamenii marsavi”, ce sa spun… Personal ii felicit ca au initiativa de a stimula biserica adventista sa laude pe Domnul ori de cate ori se iveste o posibilitate. A luda pe Domnul este act spiritual mai presus decat o gaselnita meschina legata de cantatul la sarbatorile bietelor (Vai!!) “biserici decazute” . Iar daca tu vrei sa fii trist pentru asta, iti recomand un panaceu: Lauda pe Domnul in orice timp si-n orice loc. Si o sa-ti treaca. Amin!

  6. Interesant… Aceeasi chestie ca si de Craciun-noi nu sarbatorim… dar in schimb simpatizam cu sarbatorile pagane mascate in crestinism ale bisericilor noastre surori…hai sa dam mana cu mana sa-ntindem hora romana-a ecumenismului bineinteles! Mare atentie, si inca o intrebare- De ce nu se canta acum de nasterea Domnului… Sunt strecurati intre noi oameni marsavi care pacalesc frumos adunarea noastra sa cantam la sarbatorile bisericilor decazute…Trist!Foarte trist! Dezaprob total aceasta asa zisa forma de evanghelizare, dar fiecare va da socoteala pentru tot! Domnul revine in curand

Lasa un comentariu