Concert Corul Madrigal – 21.04.2014

Adaugat la data aprilie 21, 2014 cu 3 comentarii

5.469 Comentarii

  1. Doamne ce frumos ati cantat , ce armonizare ,ce dictie ,ce fete senine ,ce voci divine !!!!!!! am cantat cu voi , dar putin…pt. ca am plecat departe peste mari si tari… ati ramas la fel de joviali si frumosi ! Va imbratisez cu caldura

  2. Continuare la comentariu de mai sus.

    “Arhitectura, este muzica sapata in piatra”, spunea marele scriitor german, Johan Wolfang von Goethe. Noua generatie ar trebui sa inteleaga ca, chiar si in aceasta lume technico-computerizata, muzica clasica, face casa buna cu tineretul educat al Japoniei, Chinei, Coreii, deci Asia, apoi Europa noastra zisa,….”sfanta”, Sud America, Australia si chiar Continentul African. Sant tineri educati in sensul acesta, si chiar daca nu se expun in publicul larg, ei reprezinta baza si izvorul trairii muzicii clasice pe plan mondial. Muzica este un limbaj usor pentru comunicare cu orice limba, natie sau popor. Este o binecuvantare sa intelegi aceasta muzica sacro-clasica unde, mari compozitori au preamarit prin partiturile lor, muzicale, maretia lui Dumnezeu. Amin!

    Arhitect Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC, SUA.

  3. Madrigalul Romanesc, a fost, este si va fi o emblema muzicalo-perfecta in materie de muzica culta, religioasa, sacra, si lista continua. Se imbina talentul, fantezia interpretativa a formatiei “MADRIGAL”,cu pasiunea pentru cantecul curat si performant la nivelul omenescului. Unitatea perfecta a vocilor printr-o sincronizare abilo-artistica, pune in valoare puterea valorica a acestei formatii de exceptie. Celebrul dirijor al acestei formatii, regretatul Marin Constantin, din vremea studentiei mele, m-a captivat tot timpul. Noi, studentii de la Universitate, Arhitectura, Conservator, Medicina si altele, umpleam Ateneul Roman cu prezenta noastra tinereasca, ambientul, clasico-arhitectural al salii Ateneului Roman. De multe ori aici am invatat ca student al perioadei 1970-1976 ce inseamna performanta in arta. Si am ramas cu aceasta paleta cromatico-muzicala care se chema, si se cheama inca, “MADRIGALUL ROMANESC”. Concertul a demonstrat ca numai prin talent si multa munca se pot obtine, inaltele culmi ale performantei, in ARTA. Cine intelege, pricepe, cine nu, ramane incntinuare un absent la performantele din orice perioada a istoriei. Ma bucur ca Speranta tv, a avut initiativa de a transmite acest program SUPERB. Un public disciplinat si motivat pentru un asemenea event. FELICITARI si LAUDAT SA FIE DUMNEZEU.

Lasa un comentariu