[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/concert3/Concert ADRA Bacau.mp4[/FMP]
SperantaTV / Arhiva / Biserica in actiune / Concert Adra, Bacău – 05.07.2013
Adaugat la data iulie 07, 2013 cu 1 comentariu
[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/concert3/Concert ADRA Bacau.mp4[/FMP]
Copyright © 2023 SperantaTV.
ASOCIATIA CENTRUL MEDIA ADVENTIST
Sediul social: str. Erou lancu Nicolae nr. 38-38 A, Voluntari, jud. Ilfov, cod 077190. Reprezentant legal: Catalin Barbulescu.
Director de programe: Cristina Isvan. Redactor Sef: Ana-Maria Sandu. Branduri: Speranta TV, Radio Vocea Sperantei
Actionari: Uniunea de conferinte, Conferinta Banat, Conferinta Moldova, Conferinta Muntenia, Conferinta Oltenia, Conferinta Transilvania de Nord, Conferinta Transilvania de Sud
29/12/2013 at 00:21
Acest program muzical mi-a amintit de anii tineretii si ai studentiei, din Bucuresti, unde m-am nascut si crescut cu, imnurile Grantului AZS de altadata pana, in 1986. Atunci, in 1986, cand totul parca s-a rupt pentru noi cei de ieri, dar, Slava Domnului ca cei tineri au dus mai departe cantecul advent pe inaltimi de munti inalti si falnici, cu fete si baieti ce canta si azi din Cantarile Sionului, in 2013. Fetele si baietii pe post de stranepoti din “Templul Advent Matca”, prin vocile lor au scris istoria templului din Matca, cu arhitectura lui ce am imaginat-o atunci, in anii grei ai comunismului totalitar, al unei Romanii parasite si stinghere, intr-o Europa ce dorea sa fie libera de comunism si neocomunism. Cantecul lor tineresc din Templul Advent Matca, rasuna ca o mireasma de binecuvantari ceresti venite de la Tatal Luminilor. “Celest Harmony Matca”, acest cor al stranepotilor din Templul Advent Matca, denumire data de arhitect, (Biserica AZS Matca 1), denumire data dupa revolutie de conducerea Bisericii AZS din Romania. Sa fie clar pentru toata lumea, am imaginat un, Templu Advent, in localitatea Matca, nu o biserica. Piesa interpretata ce “Celest Harmony Matca”, Alearga vara, iarna, este tipic “Matcasilor”. Este perioada lor de munca, de la semanat pana la cules, adica tot timpul. Copiii si tinerii de azi au interpretat curat si limpede forta albinelor muncitoare din MATCA, conduse magistral de Simida Gherghe, dirijoarea corului “Celest Harmony Matca”. Corul barbatesc din Moisei, sau “Ursul din Moisei”, cum imi place mie sa-i spun, cu dirijorul lui Cristi Coman, au cantat, de pe coama muntilor din Maramures. Piesa lor “Dor de tara”, adaptata in romana dupa originalul Italian din “Corul Robilor” din Nabucco de Verdi, a fost o interpretare frumoasa si de effect. Am sa rog aceasta formatie, sa faca la Biserica din Sighetu-Marmatiei, ultima Biserica AZS proiectata de mine in Romania, in stilul arhitecturii din Maramures, un progam muzical special, si sa invite in numele meu, autoritatile locale din oras si fostii mei colegi arhitecti, de la Institutul de proiectare Judetean, (denumirea de atunci din 1988), din Baia Mare. Am fost la ei, ma cunosc, si mi-au spus ca ce vreau eu sa fac in Sighetu-Marmatiei, e curata nebunie si ca, ei nu se amesteca. Cu Isus, aceea nebunie, “AM FACUT-O, si ei stiu bine de tot, ce s-a intamplat la Sighetu-Marmatiei in 1988. In 1989 am parasit Romania definitiv si irevocabil. S-ar bucura mult de tot, atat autoritatile locale cat si cei din Baia Mare, sa vada un asemenea program, la Sighetu-Marmatiei. In final, naistul Marius Morosanu, prin piesele interpretate, a adus concertului, noutate, rupere de monotonie, si curiozitate in muzica interpretata de el, impreuna cu pianistul Andrei Lucaci. “Felicitari tuturor.”
Arh. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC, USA.