Comisia Europeană va interzice importurile a 5 produse agroalimentare din Ucraina, până pe 5 iunie

Adaugat la data aprilie 27, 2023 cu niciun comentariu

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu țările est-europene în scandalul cerealelor ieftine. În plus, potrivit unor surse din Comisie citate de Europa Liberă, România ar putea primi despăgubiri de 30 de milioane de euro pentru fermierii afectați de prețurile de dumping ale grânelor din Ucraina.

Importurile de grâu, porumb, rapiță, semințe și ulei de floarea soarelui vor fi interzise temporar în cele 5 țări est-europene afectate de cerealele ieftine din Ucraina.

Fermierii români afectați de prețurile de dumping ale cerealelor din Ucraina așteaptă și despăgubiri de la Comisia Europeană, nu doar interzicerea importurilor.

Europa Liberă, care citează surse din cadrul Comisiei Europene, anunță că România ar urma să primească despăgubiri de aproape 30 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, din bugetul total de 100 de milioane alocat acestei probleme.

Polonia, o țară mult mai mare decât România, ar putea primi puțin peste 39 de milioane de euro, Ungaria aproape 16 milioane, Bulgaria aproape 10 milioane de euro și Slovacia peste 5 milioane de euro.

Comisia Europeană a impus țărilor est-europene o decizie comună privind interzicerea importurilor de produse agroalimentare din Ucraina. Asta înseamnă că trebuie să renunțe la interdicțiile impuse unilateral.

Cu toate acestea, Polonia a anunțat că ar putea opri importurile, unilateral, până la finalul anului.

27.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu