Comisia Europeană ia în calcul vânzarea detergenților prin reumplerea propriului recipient

Adaugat la data aprilie 30, 2023 cu niciun comentariu

Comisia Europeană vrea să permită vânzarea de detergent prin reumplerea propriului recipient. Noile norme, care trebuie aprobate de guvernele statelor membre și de Parlamentul European, vor schimba regulile de etichetare și vor permite și comercializarea de detergenți inovatori.

Comisia a simplificat vânzarea de detergenți eliminând mai multe cerințe devenite inutile sau redundante. Regulamentul revizuit va consolida normele pentru protejarea sănătății și mediului, și va asigura o mai bună funcționare a pieței unice a detergenților, arată Comisia într-un comunicat.

Pentru a reduce cantitatea de ambalaje și de deșeuri de ambalaje, detergenții vor putea fi vânduți în sistem vărsat, prin reumplerea recipientului inițial. În cazul lor, informațiile de pe etichetă, cu excepția instrucțiunilor de dozare pentru detergenții de rufe, vor fi furnizate doar în format digital.

Va fi introdus un pașaport de produs pentru detergenți și agenți tensioactivi și va fi facilitată vânzarea de produse inovatoare pe baza microorganismelor, ca alternative promițătoare la substanțele chimice nocive.

30.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu