Comasarea alegerilor. Coaliția de guvernare încearcă să ajungă astăzi la o înțelegere

Adaugat la data februarie 12, 2024 cu niciun comentariu

Coaliția mai face o încercare pentru a stabili calendarul unor eventuale alegeri comasate. Astăzi va avea loc o nouă rundă de negocieri, după ce săptămâna trecută nu s-a ajuns la nicio înțelegere. În așteptarea discuțiilor, atât PSD, cât și PNL dau semnale prin declarații publice. Rareș Bogdan declară că sigur Nicolae Ciucă va fi candidatul partidului pentru Cotroceni, iar Sorin Grindeanu anunță că, la Timiș, PSD va merge cu candidați proprii.

PSD şi PNL își reconfigurează strategiile de negociere pentru astăzi, când coaliția va încerca să ajungă la o înțelegere pe tema comasării alegerilor.

Și cum comasarea vine la pachet și cu o discuție mai largă despre poziționarea celor două partide în alegeri și campania electorală, au început și aici tatonările.

Unele surse susțin că PSD condiționează comasarea europarlamentarelor cu localele de susținerea PNL pentru candidatul social democrat la prezidențiale.

Public, răspunsul liberalilor e categoric.

Alte surse vorbesc despre ideea că, în marile orașe unde USR are primari, PSD și PNL ar putea susține un candidat comun, pentru a avea mai multe șanse.

Social-democrații nu par să meargă deocamdată în această direcție.

Acum, fiecare partid încearcă să își maximizeze șansele pentru a câștiga cât mai mult în alegeri.

Cea mai vehiculată variantă de comasare a alegerilor este ca pe 9 iunie să aibă loc și localele şi europarlamentarele.

Se ia în calcul și o comasare a parlamentarelor cu unul dintre cele două tururi ale prezidențialelor.

sursa: TVR

12.02.2024

5.490 Comentarii

Lasa un comentariu