Cliff – 08.09.2011

Adaugat la data septembrie 10, 2011 cu 3 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/cliff3/ep23.flv[/FMP]

5.473 Comentarii

  1. Cliff propune sa privesti cu suspiciune incercarea de a gasi o teorie finala. Si daca luam in calcul tipul de teorii la care se refera el, are dreptate. Insa exista o noua epistemologie(terie a cunoasterii), bazata in special pe curentele de deconstructie post-modernista, o teorie a limbajului stiintific care abordeaza intr-un alt fel teoria finala, aceasta ne mai fiind o teorie explicativa a tot ceea ce exista (pt. ca asa ceva este imposibil) ci o teorie a continuitatii stiintifice, care abordeaza direct lantul de succesiuni ale teoriilor explicative. Eu privesc proiectul uman de intelegere coerenta a realitatii cu multa incredere. Privesc cu suspiciune vectorul traditional al teoriilor stiintifice si cu incredere posibilitatea unei abordari post-moderniste, bazate pe teoria limbajului stiintific, a realitatii globale.

  2. Nu greseste cu nimic Cliff!!! Fii mai atent la video si vei observa ca sunt idei preluate,supozitii. La final vei gasi explicatia de ce a enuntat aceste idei si cum se pot rezolva toate ´´teoriile´´ din lumea noastra!

  3. Greseste putin Cliff! In fizica cuantica, cercetatorii nu cauta cea mai mica particula indivizibila, ci in acest “mic infinit” cauta patternul de divizare. Cand Cliff vb. despre o alta realitate, sau teorie care ar explica Teoria Ultima la care s-ar ajunge, greseste, pt. ca teoria ultima va cuprinde in ea explicarea patternului de explicatii succesive necesare explicarii realitatii. Sa zicem ca Teoria Corzilor este teoria finala. Cliff spune ca oamenii se vor intreba de ce aceasta teorie este teoria ultima. Astfel teoria mai are nevoie de ceva explicativ, de o alta realitate, mai profunda care sa explice de ce teoria corzilor este ultima si nu alta. Aici greseste! Teoria ultima va explica patternul explicativ al realitatilor de care ai nevoie pt. a deministra succesiv de ce realitatea se explica prin teoria respectiva. Oamenii de stiinta nu cauta o anumita teorie care sa fie teoria ultima ci un anumit pattern explicativ, cu ajutorul caruia poti intelege sucecsiunea teoriilor explicative ale universului.

Lasa un comentariu