Cine sunt adventistii?

Adaugat la data ianuarie 10, 2012 cu 11 comentarii

”Cine sunt adventistii?” este o emisiune prezentata de Ioan Campian Tatar si produsa de Cristina Isvan. Este un proiect ce se va derula pe cateva luni, in care se va prezenta biserica adventista. In primele emisiuni se va prezenta specificul bisericii adventiste in ceea ce priveste derularea unor servicii divine speciale (botezul, nunta, inmormantarea, Cina Domnului, dedicarea de locasuri, hirotonirea de pastori, etc.), iar in ultimele emisiuni se vor prezenta institutiile si proiectele bisericii.

Este o emisiune dedicata in mod special celor care nu cunosc Biserica Adventista de Ziua a Saptea si care isi pot forma o imagine de ansamblu asupra adventistilor.

Emisiunea se va difuza in fiecare JOI, de la ora 22:00 si in reluare sambata, ora 8:00.

 

Apreciem interesul pe care emisiunea Cine sunt adventistii? l-a trezit pentru discutii despre Biserica Adventista de Ziua a Saptea si ne bucura ca sunteti telespectatori ai programelor Speranta Tv. Din pacate insa, comentariile postate de unii dintre telespectatorii nostri nu sunt legate de emisiunile realizate, ci fac referire la subiecte ce pot fi dezbatute in particular sau pe forumuri dedicate acestor discutii. In plus, pe site-ul Speranta Tv nu sunt permise comentarii calomniatoare cu referire la persoane private. Din aceste motive, au fost sterse toate comentariile care nu vizau in mod direct emisiunile Speranta Tv.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu reactii, de orice fel, legate de programele pe care Speranta Tv le transmite.

Speranta TV

5.463 Comentarii

 1. El nu ucide chiar dacă s-ar comite cea mai mare crima din univers: omorarea Fiului lui Dumnezeu. El face exact ce ne invata pe noi, se roaga pt ei. Ciudatenia este ca noi aparam un Dumnezeu care ne invata sa fim iubitori când de fapt El poate sa încalce aceasta lege si sa înceapă a fi “drept”. Dumnezeu este dragoste si dreptate in același timp. Niciodată nu a fost si nu va fi altfel. Dacă Dumnezeu poate sa renunțe la esenta Sa (DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE) atunci nu mai este Dumnezeu. Dacă Dumnezeu poate sa renunțe la esenta Sa, cel puțin de la cruce încoace Diavolul trebuia nimicit deoarece lucrarea si caracterul acestuia s-a văzut Iamurit. Dumnezeu a fost este si va fi dragoste la nesfarsit. Cei care refuza protecția si caracterul lui Dumnezeu, aleg caracterul si soluția data de Satana: moartea.
  Nu doctorul ucide ci boala.
  Nu Dumnezeu distruge ci pacatul.
  Cine citește sa înțeleagă…
  Romani 6, 23 Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.
  Doar in contextul acesta sau in odihna acesta a cunoasterii lui Dumnezeu, Sabatul își găsește rostul. Altfel doar forme neantelese.

  Dragostea Sa sa ne umple mintea si viața.

 2. Judecata lui Dumnezeu este de felul acesta: Isaia 1:18 Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.

  Este aceeași cu a unui tata cu adevărat iubitor. Când sta de vorba cu copilul ca “sa-l judece” nu este pentru a-l condamna ci pt a-l constientiza si restabili. Atât si doar atât. Nici un părinte normal nu-si judeca copii pentru ai nimici. Acuzatia aceasta este aruncata de Satana asupra Tatalui nostru iar noi o credem. Hristos își declara Încheiată misiunea (ioan17)înainte de a patimi. Ioan 17,25 Neprihănitule Tată, lumea nu Te-a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis. 26Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău şi li-l voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.”
  Ceea ce lumea nu cunoaște este tocmai caracterul Tatalui. Iar Hristos spune ca tocmai pentru aceasta a venit in lume. Cat de bine se potrivite imaginea noastră despre Dumnezeu cu Dumnezeul prezentat de Hristos pe pământ, rămâne de văzut. Dacă legea celor zece porunci este caracterul lui Dumnezeu atunci El o respecta indiferent ce se întâmpla. Dacă El spune: “sa nu ucizi

 3. Nu eu scriu ci Dumnezeu zice: Daca ma iubiti, atunci sa tineti poruncile mele.
  Isus o sa vina in curand, si pe fiecare om o sa-l judece dupa faptele sale, cine cum a trait, ce a facut, cum a irosit timpul, si pe ce.
  Cine il iubeste pe Dumnezeu omul acela din dragoste pentru jertfa lui Dumnezeu trebuie sa tina poruncile, si asa fel sa traiasca cum a trait pe Pamant Isus.
  Acest lucru nu este de comentat, acesta este adevarul, si nu toti oameni primesc Adevarul, si Adevarul este insusi Isus.

 4. Nelutu

  La intrebarea; “Cine sunt adventistii?” Raspunsul este unul singur si este simplu……Adventisti sunt cei care i-l asteapta pe Hristos sa revina a doua oara.
  Adventistii de ziua a saptea sunt cei care asteapta sabatul.

  Valentina
  27/01/2012 at 16:14

  Daca aveam nevoie de citit cartea Tragedia Veacurilor o faceam fara sa intram pe internet. Poate data viitoare indraznesti si i-ti spui si opinia ta proprie.

  mihai
  27/01/2012 at 10:43

  Si eu cred ca mantuirea (daca exista) se capta prin har si nu prin fapte. Dumnezeu nu va judeca pe nimeni. Subiectul despre mila si judecata este o paradigma. Daca lui Dumnezeu I sa facut mila de noi oamenii si L-a trimis pe Hristos ca sa moara pentru noi si prin jertfa aceasta suntem mantuiti, de ce ne mai judeca? Toti vrem sa stim si sa cunoastem ADEVARUL insa acesta nu poate fi cunoscut fara revelatie. Tot ceea ce credem noi ca este adevar, de fapt nu este nici-un adevar.

 5. Da,am citit mai sus cateva comentarii,si as vrea sa va incurajez,nu va uitati la oameni,Domnul Isus cand a fost pe pamant nu se uita la oameni,ci la inima lor.Sa ne ajute bunul Tata Ceresc sa-i urmam si noi exemplul.Schimbarea trebuie sa inceapa cu fiecare dintre noi,incepand cu mine,asa sa ne ajute Dumnezeu..

 6. Comentariile sunt de prisos.

  ” În timp ce Isus mijloceşte pentru supuşii harului Său, Satana îi acuză înaintea lui Dumnezeu ca fiind călcători ai Legii. Marele amăgitor a căutat să-i aducă la necredinţă, să-i facă să piardă încrederea în Dumnezeu, să-i despartă de dragostea Sa şi să-i facă să calce Legea.”

  ” Isus nu le scuză păcatele, dar arată către pocăinţa lor, către credinţa lor şi, cerând iertarea în favoarea lor, Îşi înaltă mâinile străpunse înaintea Tatălui şi a îngerilor sfinţi, spunând: Îi cunosc pe nume, i-am săpat pe palmele mele”

  Tragedia veacurilor pg. 484.

  Ştim fiecare ce lucrare face. Rămâne să alegem pe cine slujim.

 7. Sunt adventist, din copilarie. Si eu am auzit acele afirmatii cu privire la biserici si pastori. Dar nimeni, nicodata nu a putut sa/mi arate unde este scris. De si la un
  moment dat i/am oferit masina mea pe care o aveam. Oare nu este “folclor”?!

 8. Imi pare rau caci trebuie sa spun parerea mea sincera. Comportamentul vine din credinta, adica, legiile unei tari,legiile politiei a procuraturii nu provine de la cele 10 porunci dat de Mintuitor? i-a gindestete putin, toate vin din Biblie, vrem sau nu vrem asta este adevarul, toate sint bazate pe cele 10 porunci. Multumesc.

 9. Serviciile divine în Biserica adventistă. Aş propune să mai reveniţi asupra subiectului. E prea mult de spus şi prea puţin timp. Activitatea cu copiii, foarte importantă, a fost insuficient prezentată. Sau aveţi în vedere să prezentaţi pe larg, pe secţiuni: predica, lectiunea, minutele de mulţumire, minutele de experienţe, veştile misionare, al treilea Sabat, Tabita ( aproape s-a uitat acest Sabat), săptămâna căminului adventist, săptămâna familiei adventiste, grupele de majori, de companioni, grupele mici.

 10. Discutia prezenta mi se pare lipsita total de sens. In primul rand nu judeci o fractiune religioasa dupa 2,3,5 uscaturi pe care le are. Nu exista o biserica in care sa nu fie uscaturi. Practic e problema lor daca anumiti oameni aleg sa se imbrace sau sa se comporte altfel decat standardul dvs. Dar daca alegeti sa nu mai mergeti la biserica din cauza acelor 2-3 elemente atunci scuzati-ma ca va zic, dar dvs aveti o problema nu respectivele persoane. Iar in al doilea rand Mantuirea e individuala, fiecare o sa raspunda in dreptul sau. Sfatul meu e sa incetati sa criticati pe alte persoane si sa pacatuiti in felul acesta si sa le oferiti exemplul dvs.

 11. Foarte multe noutăţi şi pentru mine care am, aproape, 8 ani de la botez. Felicitări pentru emisiune.

  Mulţumesc Christgau pentru încurajare, dar Ellen White spune să nu părăsim biserica. Să rămânem credincioşi adevărului, şi încet încet cei care doar se fac că sunt adventişti vor dispărea ca ceaţa în faţa ivirii soarelui.

Lasa un comentariu