China se adapteaza noilor politici ale SUA

Adaugat la data aprilie 06, 2017 cu niciun comentariu

Dupa mai multe replici acide schimbate intre Washington si Beijing, Donald Trump si Xi Jinping vor da ochii unul cu celalalt, saptamana aceasta, cu ocazia unei intalniri programate a se desfasura in Florida.
Sub presiunea unui razboi comercial care ameninta sa se desfasoare intre cele doua mari economii ale lumii, China pare sa isi ia masuri de precautie in fata politicii mult mai agresive a Statelor Unite, remarca analistii Coface in cel mai recent studiu al lor.
“Posibila depreciere a monedei chineze, precum si implementarea masurilor de flux de capital sunt preocupari de lunga durata pentru China. Anuntul recent privind orientarea politicii monetare catre prudenta si neutralitate a generat o atentie sporita.
In viitor, Banca Populara a Chinei (PBoC) va adopta probabil o abordare de tipul expectativei, ca reactie la diferentele de rata a dobanzii reale dintre SUA si China, mai ales ca administratia presedintelui american Donald Trump va realiza un studiu detaliat asupra politicii fiscale, a politicii comerciale si asupra investitiilor din infrastructura.
In ciuda impactului pe care il va avea in SUA, este de asteptat ca PboC sa-si inaspreasca treptat politica monetara, deplasand rata dobanzii de la 20 la 30 de puncte de baza in 2017, in principal, pentru a limita riscurile financiare si inflatia”, apreciaza analistii companiei franceze.
Aceasta se va traduce in costuri mai mari de imprumut pentru companiile chineze, lucru care le-ar putea forta pe acestea sa treaca la masuri de reducere a costurilor. In acelasi timp, riscurile de creditare ar putea creste pentru firmele cu o situatie financiara precara.

06.04.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu