Chimia produselor apicole pe intelesul copiilor

Adaugat la data aprilie 26, 2014 cu niciun comentariu

La emisiunea Exploratorii, luna aprilie este dedicata seriei “Profesii”, iar in editia difuzata duminica trecuta am avut un invitat special a carui profesie imbina chimia, biologia si apicultura. Roxana Spulber, cercetator in domeniul Chimiei produselor apicole ne-a deschis ferestre catre aceasta lume fascinanta.

Ne-am echipat cu halate sau camasi albe, cu eprubete si alte ustensile din laborator si am facut teste pentru a descoperi care din probele de miere erau autentice si care erau falsificate. Am putut observa la microscop detalii interesante si am primit indrumarile necesare pentru a identifica “pe gustate” diverse sortimente de miere si alte produse ale stupului precum polenul, propolisul, pastura, laptisorul de matca sau veninul de albina sigilat in eprubeta.

Bineinteles ca fara joaca nu se poate. Asa ca am invatat prin jocuri despre modul in care albinele colecteaza polenul si am aflat care sunt calitatile necesare unei persoane care vrea sa aprofundeze acest domeniu: chimia produselor apicole. In plus, fiecare copil prezent in platoul de filmare ne-a impartasit cate o lectie valoroasa inspirata din jocurile si activitatile desfasurate, lectie pe care o putem aplica in viata de zi cu zi.

Pentru cei care isi doresc sa revada aceasta editie, ea este arhivata aici.
Va dorim vizionare placuta!

Mioara Mihai

Ultima editie a emisiunii Exploratorii din luna aprilie aduce in atentia micilor telespectatori o noua profesie. Iata cateva cuvinte – cheie pentru a descoperi profesia: retetar, tratament, injectie, stetoscop. Este foarte simplu, nu-i asa?

5.471 Comentarii

Lasa un comentariu