Cercetătorii decid cât durează tinereţea

Adaugat la data martie 05, 2017 cu niciun comentariu

Aproape 1.000 de adulţi britanici, chestionaţi pentru acest studiu au arătat că limitele stabilite anterior trebuie schimbate, deoarece vârsta mijlocie începe la 55 de ani şi se termină la 70 de ani, relatează BBC. Și asta deoarece atât în Marea Britanie, dar și la nivel global, numărul persoanelor în vârstă este tot mai mare. Datele studiului arată că printre britanici, numărul persoanelor trecute de 65 de ani este mult mai mare decât al celor sub 16 ani.

De asemenea și percepţia asupra îmbătrânirii s-a schimbat. Întrebaţi care este vârsta la care începe această perioadă, o persoană din cinci consideră că înainte de a împlini 60 de ani, iar 19% dintre subiecţi cred că instalarea vârstei mijlocii ţine mai mult de starea de spirit, decât de vârsta biologică. Întrebaţi la câţi ani se termină această perioadă, majoritatea voluntarilor au ales vârsta de 70 de ani.

O altă cercetare, realizată de organizaţia caritabilă Age UK, arată că în Europa, vârsta medie la care este percepută instalarea îmbătrânirii este de 62 de ani. Cu toate astea nu există un consens general, suedezii cred că tinereţea se termină la 34 de ani, pe când grecii cred că se termină la 52 de ani.

sursa: semneletimpului.ro

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu