Cel puțin șase oameni au fost uciși și opt grav răniți în urma unui atac armat, la o biserică din orașul Hamburg, din nordul Germaniei.

Adaugat la data martie 10, 2023 cu niciun comentariu

Un bărbat înarmat a împușcat mai multe persoane la un eveniment organizat de Martorii lui Iehova, transmite agenția dpa, care citează poliția din Hamburg.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că ofițerii au fost alertați prin apeluri telefonice că se trag focuri de armă. Ofițerii din apropiere au ajuns imediat la biserică, au găsit morți și răniți, apoi au auzit o împușcătură. La etaj au găsit un bărbat împușcat mortal. Se presupune că ar putea fi autorul atacului.

O alertă a fost trimisă pe aplicația federală de avertizare, NINAwarn, în jurul orei 21:00 (20:00 GMT), spunându-le localnicilor că „unul sau mai mulți autori necunoscuți au împușcat în oameni dintr-o biserică”, relatează BBC care citează presa germană.

Locuitorii din apropiere au fost avertizați de pericol și sfătuiți să nu-și părăsească casele.

Într-o postare pe Twitter, poliția a scris că „nu există informații sigure cu privire la motivul crimei” și a făcut apel la public să nu facă presupuneri sau să răspândească zvonuri.

„Căutați imediat adăpost într-o clădire!”, „Folosiți telefonul doar în situații de urgență extremă, astfel încât liniile să nu cadă!”, a mai atenționat poliția, transmite Bild.

Poliția a folosit chiar și un elicopter cu o cameră cu termoviziune pentru a cerceta zona, notează focus.de.

Primarul orașului, Peter Tschentscher, a scris pe Twitter: „Rapoartele sunt șocante. Cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor. Serviciile de urgență lucrează pentru a depista autorii și pentru a clarifica situația”.

10.03.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu