Ce alimente protejează creierul

Adaugat la data iunie 13, 2016 cu niciun comentariu

Cercetatorii de la Academia Americană de Neurologie au identificat, alimentele care ajută la prevenirea unor boli degenerative, printre care şi Alzheimer. Dintre toate alimentele cercetate, studiile arată că anumite alimente au cele mai multe efecte neuroprotectoare.

Fructele de pădure. Îmbătrânirea cerebrală este cauzată de procesul de oxidare a neuronilor, cauzat de radicalii liberi. Afinele, murele sau zmeura au o concentraţie mare de antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi stimulează activitatea cerebrală. Antioxidanţii sunt una dintre puţinele substanţe pe care corpul uman nu le produce, din acest motiv fiind necesar să ne aprovizionăm cu ei, din alimente.

Sfecla roşie ajută şi ea prevenirea bolilor degenerative. Astfel, conform unui alt studiu realziat de Universitatea Wake Forest din Statele Unite ale Americii şi publicat pe site-ul revistei ştiinţifice „Nitric Oxide – Biology and Chemistry”, sfecla roşie este bogată în nitraţi naturali, facilitând fluxul de sânge care alimentează creierul. Consumul  zilnic de sfeclă roşie ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin în creier.  Totodată sfecla roşie este una din legumele cele mai bogate în antioxidanţi, compuşi care protejează organismul de radicalii liberi, informează passeportsante.net

Un alt aliment cu reale proprietăţi medicale este şi spanacul. Acesta şi varza creaţă se află printre legumele cu cele mai puternice efecte anti-îmbătrânire. Calităţile lor vin de la faptul că  sunt bogate în acid folic (vitamina B9) şi vitamina B 6. Aceste două vitamine protejează creierul şi  impiedică apariţia bolii Alzheimer, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în martie 2013 şi intitulat „Prevenirea atrofierii materiei cenuşii,  legată de boala Alzheimer, prin tratament cu vitamina B”.

sursa: www.gandul.info

 

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu