Ce a vrut să spună Isus atunci când a vorbit despre săraci

Adaugat la data februarie 20, 2017 cu niciun comentariu

În lume, sărăcia a luat diferite forme, în funcţie de ceea ce lipseşte unui om: economică (lipsa unui adăpost, a alimentelor de bază, a hainelor), trupească (lipsa sănătăţii şi a posibilităţilor de a o redobândi şi menţine), mentală (lipsa accesului la educaţie şi cunoaştere), culturală (incapacitatea de a lucra împreună la diferite proiecte), spirituală (lipsa legăturii cu Dumnezeu), politică şi socială (lipsa înţelegerii modului în care funcţionează un sistem). Aşadar, falimentul poate fi emoţional, spiritual, mental, nu doar financiar.

În Evanghelia după Matei, Isus le spune ucenicilor: „fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor este Împărăţia cerurilor” şi continuă, explicând câteva moduri în care oamenii care suferă din diferite motive (persecuţii, dureri de tot felul) vor ajunge în Împărăţia lui Dumnezeu.

La fel cum nu putem nega, ignora sau evita sărăcia economică, la fel este o responsabilitate a creştinilor din întreaga lume să ofere sprijin în cazul altor tipuri de sărăcie, cu care ne întâlnim zilnic. Copiii lui Dumnezeu trebuie să îi ajute pe cei care sunt departe de Iisus şi pentru care nevoile imediate sunt într-atât de stringente încât îi împiedică să aibă grijă şi de sufletul lor.

sursa: semneletimpului.ro

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu