Câştiguri egale pentru aceleaşi posturi bugetare şi bani în plus în Sănătate

Adaugat la data mai 17, 2016 cu niciun comentariu

Proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului discutat la nivelul Executivului şi care urmează să fie lansat în dezbatere publică prevede salarii egale pentru aceleaşi posturi bugetare, precum şi realizarea de corecţii la salarizarea din sistemul sanitar, potrivit unor surse guvernamentale, citate de către News.ro.

Astfel, în urma discuţiilor de la nivelul Guvernului, inclusiv la întâlnirea de ieri a premierului cu miniştrii Muncii şi Finanţelor, varianta pentru OUG privind salarizarea stabileşte un mecanism de corecţie a încadrării personalului bugetar, astfel ca pentru aceleaşi funcţii şi clasă să fie aceleaşi salarii în tot sistemul bugetar.

Mecanismul de corecţie va duce la creşteri pentru unii angajaţi din sistemul bugetar, în condiţiile în care la echilibrare se va opta pentru „maximum în plată în instituţiile din acelaşi domeniu“, potrivit aceloraşi surse.

De asemenea, suplimentar vor fi acordate noi fonduri bugetare, peste cele deja convenite pentru 2016, în sumă de 800 milioane de lei, pentru majorări determinate de corecţii ale salariilor din sistemul sanitar.   Conform acestora, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, este aşteptat şi marţi la Palatul Victoria, pentru noi discuţii pe proiectul OUG privind salarizarea.

 

sursa: www.adevarul.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu