Casa Regelui Charles al III lea din România, de la Viscri, a fost deschisă pentru public

Adaugat la data aprilie 16, 2023 cu niciun comentariu

Viscri a devenit o destinaţie turistică datorită Regelui Charles al III lea. Turiştii vin aici să vadă măcar din exterior căsuţa albastră cu ferestre verzi a monarhului britanic.

De la 1 Aprilie, casă Regelui Charles din comună Viscri, județul Brașov, a fost deschisă publicului. Vizitatorii pot găsi aici două expoziţii permanente care vorbesc despre originile din Transilvania ale monarhului britanic, dar şi despre marea lui pasiune: România.

Turiştii pot afla aici care sunt legăturile de sânge ale Regelui Charles al III lea cu Familia Regală a României, datorită Reginei Maria şi a Regelui Mihai. Sunt expuse fotografiile cu Prinţul Philip, tatăl monarhului britanic, care a fost adus în România să-i fie partener de joacă Regelui Mihai, când era copil.

Nu a fost uitată nici Claudia Rhedey, stră-stră-străbunica lui Charles, din Sângeorgiu de Pădure, sau chiar Vlad Ţepeş, cu care monarhul britanic se laudă că se înrudeşte. Dar toată lumea e curioasă să vadă patul în care dormea regele, care va fi încoronat la Londra peste trei săptămâni.

16.04.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu