Casa Alba e o afacere de familie

Adaugat la data aprilie 10, 2017 cu niciun comentariu

De o vreme se pune, pe buna dreptate, intrebarea daca Casa Alba nu cumva se transforma intr-o afacere de familie, din moment ce fiica lui Donald Trump, Ivanka, are un birou la Casa Alba (chiar daca nu e platita), iar sotul acesteia, Jared Kushner, este unul dintre cei mai ocupati consilieri ai lui Trump.
Pornind de la aceasta realitate, Jeffrey Sonnenfeld se intreaba, intr-un articol pentru Politico, daca acest lucru chiar e rau.
Afirma ca pe Ivanka nu a intalnit-o decat de doua ori, in trecere, cand aceasta isi vizita tatal in turn. Insa pe Trump marturiseste ca il cunoaste din 2004, cand actualul presedinte l-a sunat dupa ce fusese criticat de jurnalist. De atunci, sustine jurnalistul, au pastrat legatura.
In decembrie, isi aminteste Jeffrey Sonnenfeld, cei doi au vorbit, iar jurnalistul a remarcat ca Trump era foarte fericit de echipa sa de tranzitie, de loialitatea ei. Jurnalistul i-a atras atentia atunci ca o parte dintre membrii echipei sale aveau motivele lor de a ajunge la Casa Alba, motive care nu tineau neaparat de prioritatile lui Trump.
I-a spus, isi aminteste el, ca o parte dintre ei sunt sigur oportunisti, condusi de propriile agende. “I-am spus ceva ce probabil stia deja: Oamenii in care se putea increde cel mai mult erau membrii familiei sale”, isi aminteste jurnalistul.
Desigur, continua el, in afacerile de familie exista conflicte, sunt lupte pentru putere, succesiune, sunt rivalitati intre frati. In acelasi timp, insa, deloc intamplator pe scena politica inalta a SUA au existat mai multi Bush, mai multi Roosvelt si lista poate continua, fara ca lucrurile sa ia o intorsatura urata.
Si, totusi, in acest caz, al familiei Trump, exista scepticism. Dupa cum arata un sondaj Politico/Morning Consult, doar 40% dintre americani sunt de acord cu faptul ca Ivanka lucreaza pentru tatal sau. Si, totusi, jobul sau aproape ca nu exista comparativ cu “caleidoscopul de responsabilitati vitale” care ii revin sotului ei, consilierul Jared Kushner.

10.04.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu