Calmantele sunt „periculoase pentru inimă”

Adaugat la data martie 22, 2017 cu niciun comentariu

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au analizat 639 de studii clinice separate care cuprindeau fişele medicale a peste 350.000 de pacienţi, concentrându-se asupra impactului produs de medicamentele non-steroidiene şi anti-inflamatorii. Aceştia au luat în calcul reţetele medicale care cuprindeau doze ridicate, de 150 mg de diclofenac sau 2.400 mg de ibuprofen administrate zilnic.

Rezultatele au arătat că la fiecare 1.000 de pacienţi sub tratament au fost înregistrate anual trei cazuri suplimentare de infarct, cu patru cazuri în plus de insuficienţă cardiacă, cazuri de hemoragii stomacale şi un deces ca urmare a consumului de calmante. Dacă numărul infarctelor calculat la 1.000 de persoane era 8, ca urmare a tratamentului cu analgezice, numărul lor a crescut la 11 cazuri.

Autorul studiului, profesorul Colin Baigent, atrage atenţia că persoanele care suferă de afecţiuni ale inimii sunt expuse unui risc mult mai mare decât restul persoanelor din cauza calmantelor ingerate în doze foarte mari. În schimb, cei care iau astfel de medicamente ocazional, pentru tratarea migrenelor, de exemplu, nu ar trebui să fie îngrijoraţi.

Profesorul Allan Silman, director medical la Arthritis Research din Marea Britanie susţine că este nevoie de găsirea unor alternative care să fie la fel de eficiente, dar care să nu pună în pericol starea pacienţilor. Riscurile pe care le prezintă aceste calmante pentru sănătate au fost invocate şi de alte studii anterioare.

sursa: semneletimpului.ro

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu