Calitatea alimentelor din România

Adaugat la data aprilie 10, 2017 cu niciun comentariu

Ministerul Agriculturii a adresat la omologii din cinci state – Germania, Italia, Belgia, Olanda și Franța, o scrisoare prin care îi rog să ne dea posibilitatea ca experții noștri împreună cu ai lor să preleveze probe în așa fel încât să le putem compara, altfel nu poți să o faci. Aici nu e joacă, nu te poți duce cu sacoșa și iei din magazin, că nu poți să faci nici dovada că le-ai luat de acolo”, a spus Petre Daea.

În urma controalelor a fost descoperit un singur aliment neconform. Este vorba despre miere importată din Franța.

S-a dovedit că a depăşit cu 50% a unui coenficient care indică nivelul de fructosă. Acest coefient este o depreciere calitativă. Era miere, numai că zahărul nu era era de cea mai bună calitate”, a spus directorul general al ANSVSA, Geronimo Brănescu.

La sfârşitul lunii februarie, ministrul Agriculturii, Petre Daea anunţa că Ministerul Agriculturii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) urmau să verifice dacă există un dublu standard în ceea ce priveşte calitatea produselor alimentelor în estul şi vestul Europei.

10.04.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu