Câini mai oameni decât oamenii

Adaugat la data iunie 18, 2015 cu niciun comentariu

18.06.2015

Câți oameni ar sări în fața unei mașini pentru a proteja persoana de lângă? Amenințați de un pericol iminent, oamenii nu reacționează cum își închipuie că ar reacționa, ci devin „marionete” ale instinctului primar de apărare, care de obicei înseamnă fuga de pericol. Cu toate acestea, oamenii sunt mamiferele cu cea mai mare capacitate de a manifesta altruism, chiar și în situații de pericol. De aceea, este uimitoare povestea următoare.

Un câine utilitar s-a aruncat în fața unui microbuz care transporta școlari, pentru a-și proteja stăpâna nevăzătoare, și a stat lângă ea până la sosirea ambulanței și chiar și în timpul acordării primului ajutor. Figo, din rasa golden retriever, cât și stăpâna lui, Audrey Stone, sunt în refacere, la o zi după coliziunea cu vehiculul din localitatea Brewster.

Fotografiile realizate de autorități la fața locului arată blană prinsă sub roata din față a mașinii, scrie NYPost. „Câinele a încasat cea mai mare parte din impact. Și nu a vrut să plece de lângă ea [stăpână]. A fost acolo să o salveze și a rămas lângă ea”, spune șeful poliției din Brewster, John Del Gardo. Șoferul a spus că nu a văzut perechea că se angajează în traversare. Cei doi copii care erau în microbuz nu au pățit nimic.

Paul Schwartz, managerul benzinăriei de la intersecția unde a avut loc accidentul, a fugit după ajutor. „Câinele nu a lăsat-o singură niciun moment și nici ea nu voia să rămână singură. Tot îl striga, deși îi reaminteam că este bine.” Când au venit paramedicii, câinele i-a lăsat să îi bandajeze laba rănită, fără să latre, să plângă sau să muște, ci doar încerca să se tragă mai aproape de stăpână. Câinele nu a fost lăsat în ambulanță lângă stăpâna sa și ambii au fost afectați de separare.

Stone, în vârstă de 62 de ani, a suferit fracturi la gleznă, cot și coaste, dar și o rană la cap și a fost internată la spital. Figo a suferit o tăietură până la os la una dintre labe și a trebuit să fie operat la un spital veterinar, unde rămâne internat până când Stone poate avea din nou grijă de el. Șoferul a fost suspendat pe timpul investigației.

sursa: semneletimpului.ro
foto: usatoday.com

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu