Cadoul inedit primit de Vladimir Putin de la Xi Jinping. „Nu putem să nu zâmbim”

Adaugat la data iunie 06, 2019 cu niciun comentariu

Pe plan economic, cei doi lideri au semnat mai multe acorduri, inclusiv unul care oferă companiei Huawei undă verde pe piaţa din Rusia pentru reţeaua 5G.

Preşedintele Xi, care l-a numit pe Putin „cel mai bun prieten” i-a oferit acestuia şi un cadou cu valoare de simbol al ţării sale: doi panda.

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a venit la Moscova pentru o vizită de trei zile, menită să apropie şi mai mulţi cele două superputeri. Şi asta, în contextul în care ţara sa şi Statele Unite sunt angrenate într-un război comercial al cărui deznodământ nu se întrezăreşte în viitorul apropiat.

Nu-i de mirare că preşedintele Chinei îşi pune speranţe mari în relaţia cu Vladimir Putin, pe care l-a numit „cel mai bun prieten şi colaborator”.

Preşedintele chinez a adus cu el şi câteva oferte de colaborare economică şi militară. Iese în evidenţă contractul care oferă companiei Huawei undă verde pentru dezvoltarea reţelei 5G pe piaţa rusă. Asta, în condiţiile în care Statele Unite au interzis companiilor americane să colaboreze cu gigantul chinez, pe care îl considera un risc pentru securitate.

În semn de apreciere, preşedintele Chinei a făcut cadou Rusiei şi doi panda, un gest care l-a impresionat pe omologul său, mare iubitor de animale.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Nu putem să nu zâmbim, atunci când vorbim despre panda. Acceptăm acest dar cu mult respect și recunoștință. Vă mulțumesc. Aceste animale sunt un simbol al Chinei și apreciem cu atât mai mult acest gest de prietenie.”

Cei doi lideri i-au şi vizitat pe urşii panda, cazaţi la grădina zoologică din Moscova şi care au ajuns aici în aprilie. Au fost înconjuraţi de zeci de şcolari aflaţi în vizită la Zoo. Cei mai îndrăzneţi dintre ei n-au ezitat să-l îmbrăţişeze pe poresedintele rus.

06.06.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu