București: Rețineri în dosarul drogurilor din licee

Adaugat la data martie 21, 2023 cu niciun comentariu

Procurorii antimafia din Bucureşti au reţinut, noaptea trecută, 7 persoane în mega ancheta drogurilor distribuite în licee. Trupele speciale au descoperit o reţea de traficanţi, printre care elevi şi studenţi bănuiţi că vindeau droguri în colegii de top din Capitala. Printre suspecţi sunt copiii unor funcţionari guvernamentali şi colaboratori de la DNA.

Investigaţia de amploare a început după ce mai multe eleve au leşinat în toaleta unei şcoli din centrul Bucureştiului. Traficanții vindeau substanțe interzise, dintre cele mai diverse: de la medicamente și calmante – folosite în diferite combinații – până la cocaină. Informații care vă pot afecta emoțional.

23 de percheziții au făcut în această dimineața polițiștii antidrog din București. Şi au găsit mai multe decât bănuiau: droguri pregătite pentru vânzare inclusiv elevilor și studenților, dar şi sume importante de bani. Suspecţii au fost reţinuţi pentru audieri la DIICOT.

În cauza a fost probată activitatea infracțională unui număr de 22 de persoane, majoritatea elevi sau studenți în unități de învățământ din București. Aceștia au distribuit diverse cantități de droguri unui cerc restrâns de persoane cunoscute. Activitățile au fost îngreunate din cauza mediilor în care se desfășurau acțiunile de trafic și consum de droguri, a transmis un ofiței de poliție.

Mama unei tinere de 15-16 ani a povestit cum s-a schimbat comportamentul fiicei sale după ce a devenit dependentă de stupefiante.

Și pentru că sunt substanțe care induc dependența psihică, specialiștii pot fi duși în eroare atunci când pun un prim diagnostic. Până la urmă familia a aflat adevărul şi a descoperit de unde își procura fata droguri.

Mama unei consumatoare: Am mers la psiholog şi am discutat cu dânsul, concluzia a fost că este pubertatea dar viaţa noastră nu mai funcționa normal şi îmi dădeam seama că trebuie să fie mult mai mult decât asta. Dealerii am impresia că poate dau copiilor mai mult ca să dea şi în rândul prietenilor, mulţi le dau şi gratis, deci e inimaginabil ce se întâmplă. Noi acum vedem doar un vârf de iceberg.

Surse judiciare au precizat că 4 dintre suspecți, care sunt minori ar fi ajuns cu supradoze, în spitalele din Capitală. Astfel de situaţii au fost şi în perioada în care rețeaua a fost monitorizată.

Cocaina și canabisul erau cumpărate de la grupări mai mari care importă astfel de droguri.

Medicamentele în schimb, spun surse judiciare, erau obținute prin diverse complicități sau prin furt.

Sunt lucruri pe care le-au constatat şi anchetatorii, iar surse judiciare spun că distribuția de dorguri către elevi tinde să devină un fenomen din ce în ce mai greu de combătut.

Pe de o parte e vorba de prețurile mici ale dozelor de stupefiante dar și ușurința cu care minorii pot fi atrași de traficanți. Tot autoritățile susțin că este nevoie de mai mulți polițiști și procurori specializați în lupa antidrog.

sursa: TVR Info

21.03.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu