București: Bolnavii de Covid-19 au umplut din nou Institutul Matei Balş. Toate paturile sunt ocupate în acest moment, iar cum se eliberează unul, imediat se ocupă din nou

Adaugat la data martie 31, 2023 cu niciun comentariu

Medicii spun că traversăm un mini-val Covid, favorizat şi de schimbările bruşte de temperatură.

Zilnic, sunt în jur de 1.200 de cazuri confirmate oficial şi 10-20 de decese, potrivit ministrului Sănătăţii.

”Avem circa 1.200 de cazuri noi pe zi şi între 10 şi 20 de decese zilnic. Am achiziţionat antivirale care au devenit disponibile şi au rezolvat în bună măsură problemele”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Peste opt mii de cazuri noi de Covid au fost confirmate oficial în ultima săptămână. 10% din teste au fost pozitive. Peste 1.500 de pacienţi sunt internaţi. Unul din 10, la ATI. 37 au murit, câţiva – chiar fără comorbidităţi, inclusiv o persoană de 20 de ani.

Medicii spun că şi după formele uşoare, pacienţii pot suferi de oboseală chiar şi 6 luni.

În privinţa vaccinării anti-Covid, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a revizuit recomandările pentru noua fază a pandemiei. Vârstnicilor şi tinerilor cu comorbidităţi li se recomandă o doză suplimentară la şase sau la 12 luni de la ultimul vaccin primit, în funcţie de vârstă şi de afecţiunile care afectează imunitatea. Copiii şi adolescenţii sănătoşi sunt consideraţi „o prioritate scăzută” pentru imunizarea anti-SARS-CoV-2.

31.03.2023

 

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu